CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞEREF ARPACI’NIN CHP’NİN 100. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞEREF ARPACI’NIN CHP’NİN 100. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

CHP DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ŞEREF ARPACI’NIN CHP’NİN 100. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

 "Bugün 9 Eylül, Cumhuriyet Halk Partisi'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü. Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde 15 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru ile başlayan Millî Mücadelemiz, İzmir'de düşmanın denize dökülmesiyle sona erdi. 9 Eylül 1922'de, emperyalizme ve emperyalizmin işbirlikçilerine karşı milletimizin verdiği en onurlu mücadele kazanıldı. Bu zafer, tüm mazlum milletlere umut kaynağı oldu. Ulusal Kurtuluş Savaşımızın zaferle taçlandırılmasının ardından, ülkemizin bağımsızlığını adım adım inşa etmek için 9 Eylül 1923'te Cumhuriyet Halk Partisi kuruldu.

Kurtuluş Savaşı kahramanlarının savaş meydanlarında oluşturduğu, ‘kurtuluşun ve kuruluşun partisi’ bugün 100 yaşında! Cumhuriyetimizle yaşıt olan partimiz, sadece bir siyasi oluşum değil, aynı zamanda Millî Mücadelemizin egemenlik ve bağımsızlık ruhunu, Cumhuriyet değerlerini ve Önderimiz Atatürk'ün ilke ve devrimlerini taşıyan en köklü kurumsal yapılarından biridir.

Cumhuriyet Halk Partisi sadece geçmişin güzel günlerinin partisi değildir. Cumhuriyet Halk Partisi, bugün ve gelecek, umut ve mutluluk için var olan bir oluşumdur. Barışın, demokrasinin, adaletin, insan haklarının temel hak ve özgürlüklerin bu ülkedeki tek garantisi olarak varlığını sürdürmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi, geçmişten aldığı güç ve deneyimi geleceğe taşıma kapasitesine sahip olan tek siyasi harekettir. Ülkemizi içine düştüğü karanlıktan çıkaracak olan da bu partidir. Biz Cumhuriyet Halk Partililer, tarih boyunca olduğu gibi karanlıkla mücadele etmekten vazgeçmeyecek, bu mücadeleyi sürdüreceğiz ve zafer kazanacağız. Biz zafer kazandığımızda Türkiye kazanacak. Gelecek kazanacak. Umut, sosyal devletin umudu, Cumhuriyet Halk Partisi'dir.

Bu bilinç ve sorumlulukla, ne tür zorluklarla karşılaşırsak karşılaşalım Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin izinde, cumhuriyete olan inancımızla, demokrasi ve adalet mücadelemizi sürdüreceğiz. Partimizi, ‘Benim iki büyük eserim vardır. Biri Cumhuriyet Halk Partisi, diğeri Türkiye Cumhuriyeti'dir’ sözleriyle tanımlayan Atatürk'e, Cumhuriyetin ve partimizin kuruluşunun 100. yılında, Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandırmış kadrolar olarak, tarihimizi bir kez daha umutla dolu yarınlara yazacağız. Ülkemizi sarmaya çalışan karanlığa, kadınları, çocukları, doğayı ve yurttaşlarımızın emeğini hedef alanlara geçit vermeyeceğiz. Atatürk'ün ilke ve devrimlerinin ışığında hedefimize ulaşacağız.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100. kuruluş yıl dönümünde başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü ve silah arkadaşlarına, 100 yıl boyunca partimizin güçlenmesi için mücadele eden il-ilçe yöneticilerimize, tüm Cumhuriyet Halk Partililere şükranlarımı sunuyorum. 100. yılında Milletvekili ve bir neferi olmaktan onur duyduğum, demokrasiye geçişin ilk adımı, cumhuriyetin, Atatürk'ün ilke ve inkılaplarının yılmaz savunucusu olan Cumhuriyet Halk Partimizin, halkın partisinin 100. kuruluş yıl dönümünü kutluyorum."