CHP DENİZLİ AĞAÇLAR İÇİN AYAKTA

CHP DENİZLİ AĞAÇLAR İÇİN AYAKTA

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI TEOMAN SANCAR VE PARTİLİLER AĞAÇ KATLİAMI İÇİN TOPLANDILAR , AÇIKLAMALARLA PROTESTODA BULUNDULAR.

CHP DENİZLİ İL BAŞKANI TEOMAN SANCAR VE PARTİLİLER AĞAÇ KATLİAMI İÇİN TOPLANDILAR , AÇIKLAMALARLA PROTESTODA BULUNDULAR. AÇIKLAMA ŞÖYLE :

Başlangıcında “Daha Yeşil Bir Denizli” için geliyoruz diyen AKP’nin Büyükşehir Belediye Başkanı maalesef Yeşil Katliamının her geçen gün artırmaya başlamıştır. Bir milyon nüfusun yaşadığı Denizli’de doğru yapabildiğiniz ve sonuna erdiğiniz ne Alt Yapınızı gördük ne Üst Yapınızı. Hadi onu geçtik bu yıllanmış ağaçlarımızdan ne istiyorsunuz da gaddarca, hunharca yerinden köklüyorsunuz.

Sizin Belediyecilik anlayışınızda, üst yapı yapmak demek yüzlerce yıllanmış ağacı katletmek demek midir!!!

  Ağaçları köklemeden yol yapamıyor musunuz, kaldırım yapamıyor musunuz!!!

 Ulus Caddesi’nin Üst Yapısını yeniliyoruz diye yüzlerce ağacı katletmekten, çatır çatır sökmekten rahatsız olmadığınızı üzülerek görmekteyiz. Fakat Denizli Halkı sizin ağaç katliamınıza asla müsaade etmeyecektir. Üst Yapı bahanesiyle köklediğiniz ağaçların hakkı üzerinizde bir vebaldir. Bu ağaçları kökleyerek yeşil cinayet işlemektesiniz.

Sayın Zolan Büyükşehir Belediyesine geldiğinizden bu yana memlekette ne otoparkı, ne otogarı ne de trafiği çözemediniz. Şimdi de memleketteki kalan 5 ağaca göz diktiyseniz o beş ağacı da size talan ettirmeyeceğiz. Çünkü bu ağaçlar siz Belediye Başkanı olmadan öncede vardı, Siz Belediye Başkanlığından gittikten sonra da devam etmeliydi. Ama siz kendinizi o mahallenin insanlarından vatandaşlarından yüksek gördünüz.  Kimseye fikir danışma nezaketinde bulunmadınız. Yerine dikeceğiz diye daha önce söktüğünüz Palmiyelerin de akibetinin ne olduğunu tüm Denizli çok iyi biliyor.

 Ey Zolan, Sizi  “Kıyamet Koparken bile elinizde bir fidan varsa onu dikiniz” buyuran Peygamber Efendimizden, “Bir Ağaç dikenin bin yıl kölesi olurum” diyen Hz. Ali Efendimizden, “Ormanlarından bir dal kesenin başını keserim” diyen Fatih Sultan Mehmet’den ve “Bir Köşk için bir ağacı dahi feda edemem” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzden ders almaya, feyz almaya ve onların torunları gibi çevreci düşünmeye davet ediyoruz. Bu makamlar gelip geçicidir, fakat bu memlekette bıraktığınız hasarın kalıcı olduğunu maalesef farkında değilsiniz!!! Size son sözümüz ben yaptım oldu zihniyetiyle yaptığınız Yeşil Katliamını durdurun, bu milletin yüreğini sızlatmayın. Yeşili sökmeye değil, dikmeye çalışın, yok etmeye değil, var etmeye çalışın. Çünkü sizin asli göreviniz bu!!!

CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan 'da bu konuda bir açıklama yaptı :

                   

   Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulus Caddesinde yol ve çevre düzenlemesi yapıyor.Düzenleme yapılırken Ağaçların korunması,Yeşile saygı duyulması gerekirken,mahalle sakinlerinede sorulmadan kaldırımdaki ve orta refüjdeki bütün ağaçlar sökülüp götürülmüştür.Bu durumu tespit etmek için,CHP İl Başanımız Teoman Sancar,Merkezefendi İlçe Başkanımız Sedat Demirci ve Pamukkale İlçe Başkanımız Osman Tabu,B.Şehir grup Başkanvekili Mustafa Çallıca,diğer meclis üyelerimiz ve yönetici arkadaşlarımızla birlikte Ulus caddesinde basın toplantısı yaptık.Yapılacak hizmete bir diyeceğimiz yok.KISACASI HİZMETE EVET-AĞAÇ KATLİAMINA HEP BİRLİKTE HAYIR DİYORUZ.ACIMASIZCA YAPILAN AĞAÇ ve YEŞİL KATLİAMINI YAPAN OSMAN ZOLAN' I KINIYORUZ.Katliamın yapılış şekli ve gelinen nokta aşağıdaki resimlerde açıkca görünüyor.Ağaçlar yazık edilmiş,yeşillik katledilmiştir.