Çameli’nin Çoğrafi işaretli Doğal Ürünleri yarışması yapıldı

Çameli’nin Çoğrafi işaretli Doğal Ürünleri yarışması yapıldı

Çameli Taş Konaklarda ‘Çameli Belediyesi tarafından   8. Çameli Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali Kapsamında  Yemek Yarışması’ düzenlendi.

Çameli’nin Coğrafi İşaretli tescilli doğal ürünlerinin kullanıldığı yemek yarışması düzenlendi. Etkinliğe Azerbaycan Bilesuvar rayonu İcra Hakimiyeti  Başkanı (Vali) Faiq Gurbetov’a  ve Heyeti, Çameli Kaymakamı Kerem Yenigün ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

Yarışmayı düzenleyen Organizatör YouTuber Tuğba Erol (Bytubi) tarafından düzenlenen “Tabaklar Yarışıyor” etkinliğine Türkiye'nin önemli şeflerinin, gastronomi ve lezzet yazarlarının jüri üyeliği yaptı. Yarışmaya katılan şefler Çameli’nin coğrafi işaretli kuru fasulyesi, meşhur alabalığı  yardımcı malzemeleri de kullanarak yemek yaptı. Jüri tarafından yapılan değerlendirmede Şef Halef Noyan’ın yaptığı  Cevizli Alabalık Çökertme  yemeği birinci, Şef Caner Yiğit  Aydoğan  Çıtır Fasulyeli Alabalık Yemeğinle ikinci, Neclan  Karakaş ise  Alabeğendi yemeği ile 3’üncü oldu.

Başkan Cengiz Arslan, “Düzenlenen etkinlikte tüm Usta Şeflerimize katılımlarından dolayı teşekkür ederiz” dedi.