ÇAMELİ’DE DOMATESLER YARIŞACAK

ÇAMELİ’DE DOMATESLER YARIŞACAK

Çameli Belediyesi tarafından bu yıl 8.si düzenlenecek olan “Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım  Ve  Doğa Sporları Festivali’’ bünyesinde Domates yetiştiriciliği ve en iyi Domates yarışması düzenliyor

Çameli Belediyesi ‘’ 8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’ düzenliyor. 25 Ağustos tarihinde başlayacak olan festival kapsamında çeşili etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinliklerin en güzeli ise, Domates yetiştiriciliği ve En iyi Domates yarışması olacak. 

Konu hakkında Çameli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, yarışmaya, Çameli İlçesinde ikamet eden ve örtü altı domates yetiştiriciliği yapan kişilerin başvurabilecekleri belirtilirken, yarışmaya katılacak olanların başvurularını şahsen Çameli Belediyesi’ne yapmaları istendi. Yarışmaya katılmak için 29.07.2022 ile 15.08.2022 tarihleri arasında başvuru yapılması isteniyor. 

DOMATES YARIŞMASI:

Konu hakkında Çameli Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Yarışma 26 Ağustos Cuma günü saat 12:00‘da Belediye Parkı’nda yapılacaktır. Yarışmacılar30 cm ve  40 cm ebatlarında siyah kasalarda düzenlenmiş şekilde Belediye ‘ye yarışma saatinden en az  1 saat önce teslim edilecek. Domates  yarışması  26  Ağustos 2022 günü Belediye parkında jüri üyeleri (dalında yetkin en az 5 jüri üyesi), basın ve huzurunda yapılacaktır.” Denildi. 

Yapılan açıklamada ayrıca, “Domateslerin konumuna göre; yani İriliği, Sertliği, Rengi, iç dolgunluğu, Kirpik Yapısı gibi durumlarına bakılarak değerlendirilecek. Yarışmada derece alan Domateslere; Birinciyi 5 Çuval, İkinciye 3 Çuval, Üçüncüye ise 2 Çuval Gübre ödül olarak verilecek” denildi.

Şartname Belediye’den temin edilecek

Yarışma Şartnameleri internet yolu ile  wep ve sosyal medya sayfalarından temin ve takip edilebilir. Yarışma Hakkında detaylı bilgi ve iletişim: www.cameli.bel.tr

Tel: 0 258 571 50 28/ GSM: 0541 722 0369