Çameli heyeti kardeş ülke Azerbaycan'ı ziyaret etti

Çameli heyeti kardeş ülke Azerbaycan'ı ziyaret etti

Çameli heyeti kardeş ülke Azerbaycan'ı ziyaret etti

(İHA) - Çameli heyeti Azerbaycan Cumhuriyeti Bilesuvar Rayonu ve Mubariz İbrahimov Tahsil Mektebi ile kardeşlik etkinlikleri kapsamında Bilesuvar Rayonu Valisi Faig Gurbetov makamında ziyaret etti.
Çameli Heyeti Bilesuvar Rayonu ve Mubariz İbrahimov Tahsil Mektebi ile kardeşlik etkinlikleri kapsamında kardeş ülke Azerbaycan Cumhuriyetini ziyaret etti. Ziyarete Bilesuvar Mübariz İbrahimov Tahsil Kompleksi Müdürü Aqşin Bağırov, Vali Yardımcısı Azer Caferli, Vali Yardımcısı Leman Yüzbaşova, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, Çameli Atatürk Ortaokulu Müdürü Bekir Özdemir, Çameli Belediyesi Turizm Müdürü Ahmet Sadıç, Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Esra Ay, Matematik Öğretmeni Osman Fatih Solak ve öğrenciler yer aldı.
Heyet Başkanı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun, Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan'ın selamlarını ve mesajlarını iletti. İlçe Milli Eğitim Müdürü Uzun, karşılıklı öğrenci ve öğretmen etkileşimlerinin öğrencilerin ufkunu açacağını ve bu ziyaretle gerçekleştirilecek etkinliklerin bilgi, tecrübe ve deneyim paylaşımı açısından önemli kazanımlar sağlayacağını vurguladı.
Bilesuvar Valisi Faig Gurbetov, gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken, ziyaret sırasında karşılıklı hediye takdimleri yapıldı. Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan adına hediyeyi, heyet başkanı Murat Uzun takdim etti. Vali Gurbetov, heyette bulunan öğrenci ve öğretmenlere hediye takdim etti. Günün anısına, Vali Faig Gurbetov ve heyet ile birlikte Manolya Ağacı fidanı dikimi gerçekleştirildi. Kardeş Şehir ve Kardeş Okul Protokolü'nün imzalandığı 2022 yılında Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, dönemin Kaymakamı Kerem Yenigün ve Bilesuvar Valisi Faig Gurbetov tarafından dikilen Kardeşlik Ağacı da ziyaret edilerek sulandı.
Sonrasında Azerbaycan Cumhuriyeti Milli Kahramanı Mübariz İbrahimov'un evi ve müzesi ziyaret edildi. Kahraman Mübariz İbrahimov'un babası Agakerim İbrahimov, öğrencilere vatan sevgisi ve korumanın önemini vurguladı. “Siz gençlerin iyi eğitim alması da bir vatan savunmasıdır. Ben vatanımız için evladımı şehit verdim. Türkiye'den ve dünyanın dört bir yanından Mübariz'i ziyarete geliyorlar. Türkiye'yi ve Çameli'yi çok seviyorum ve sizleri buraya gönderen Belediye Başkanınıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.