ÇAMELİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

ÇAMELİ FESTİVALİ BAŞLIYOR

Çameli Belediyesi’nin düzenlediği ‘Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’ 24 Ağustos’ta başlıyor.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC)  İlyas Haytan toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında  bu yıl 8.cisi yapılacak ve 27 Ağustos tarihine kadar devam edecek etkinliklerle ilgili bilgi verdi.

Tüm Denizlilileri festivale katılmaya çağıran Arslan, “Çameli Belediyesi’nin ev sahipliğinde yapılacak olan ‘8. Uluslararası Kültür, Turizm, Tarım ve Doğa Sporları Festivali’, 24 Ağustos -27 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 28 Ağustos - 03 Eylül 2022 tarihleri arasında Yaylacık Dağı Pisti, adrenalin tutkunu misafirlerini ağırlayacak. Festival programı, 24 Ağustos’ta saat 16.30’da mehteran gösterisi ve kortej yürüyüşüyle başlayacak. Program, Çameli Halk Oyunları Grubu’nun gösterisi, Hayri Dev Kültür Merkezi’nde düzenlenecek olan resim sergisinin açılışı, saat 21.00’de Hayati İnanç ile söyleşi ile devam edecek” dedi.

“DOLU DOLU GEÇECEK”

27 Ağustos tarihine kadar sürecek festivalin dolu dolu geçeceğini ifade eden başkan Arslan, “25 Ağustos’ta Çameli Taş Konaklar’da Yöresel Yemek Yarışması, O Ses Çameli Amatör Ses Yarışması, yöresel sanatçılar konseri, Atakan Metin ve İsmail Yılmaz Konseri yapılacak. 26 Ağustos Cuma günü En İyi Buzağı Yetiştiricisi, En İyi Domates ve Fasulye Yetiştiricisi Yarışmaları, minder güreşleri, yöresel sanatçılar konseri, Kolpa konseri gerçekleştirilecek. 27 Ağustos Cumartesi günü ise bisiklet turu, yürüyüş (Elmalı Mahallesi) Balık Ekmek Şenliği, Elmalı bezi ile Çameli kilimi sergisi ve atölye gezisi, festival ödülleri töreni ve Elif Buse konseri ile festival son bulacak” diye konuştu.