Çameli ‘de  Anne ve Çocuk Sağlığı Eğitimi Verildi  

Çameli ‘de  Anne ve Çocuk Sağlığı Eğitimi Verildi  

“Sağlıklı Toplum İçin El Ele” sloganıyla başlatılan ‘’Aile ve Çocuk Sağlığı’’ eğitiminin ilki Çameli ilçesinde  08 Aralık Cuma günü  gerçekleşti

Ülkelerin gelişmişliği, sağlık durumu, toplum bilinci ve eğitim düzeyini gösteren en önemli yapı taşı anne ve çocuk sağlıdır. Dolayısıyla anne ve çocuk sağlığı toplumun en küçük birimi olan ailelerimizi ve nüfusumuzun büyük bir bölümünü etkilemesi nedeniyle  kadın ve çocuk sağlığı birbirinden ayrı düşünülemez. 
  
Denizli İş Kadınları Birliği Derneği (DİKAB), Pamukkale Üniversitesi, Denizli AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı ve Çameli Belediyesi'nin birlikte organize ettiği 19 ilçemizde gerçekleşecek olan “Sağlıklı Toplum İçin El Ele” sloganıyla başlatılan ‘’Aile ve Çocuk Sağlığı’’ eğitiminin ilki Çameli ilçesinde  08 Aralık Cuma günü  gerçekleşti. 
 
Çameli Hayri Dev Kültür Merkezinde Saat 11.00 – 13.00 arasında gerçekleştirilen eğitime  AK Parti Kadın Kolları Başkanı Sn. Feride KABADAYILAR, Çameli Belediye Başkanımız Sn. Cengiz ARSLAN  ve Eşi Sn. İlkin ARSLAN, DİKAB Yönetim Kurulu Üyeleri, Çameli AK Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Nesibe KESKİN ve İl – ilçe Yönetim Kurulu üyeleri, DİKAB Yönetim Kurulu Üyeleri, Eğitmenlerimiz Prof. Dr. Türkan TURAN, Doç. Dr. Çiğdem ERDOĞAN, Uzman Aile Danışmanı Neslihan TÜRKÇÜER, Dr. Öğretim Üyesi Hatice BULUT ve  Çamelili Annelerin katılımıyla gerçekleşti. 
  
Ailede  özellikle anne sağlığının bozulması ve psikolojik sorunları tüm aileyi özelliklede çocukları etkilemektedir. Bu nedenle ilçelerimizdeki ve özellikle kırsal kesimdeki annelerimize tek tek ulaşarak bilinçli bir toplum oluşturmak amacıyla eğitimlerini gerçekleştirerek bilinçli bir toplum oluşturmayı hedefliyoruz. Hocalarımız eğitim sonrasında anne ve çocuk sağlığı konularıyla ilgili soru-cevap bölümüne geçerek  Çamelili Annelerin sorularını cevapladılar. 


 
Eğitim sonrası Çamelili Annelere Ücretsiz Kanser taraması ve Mamografi çekimi için ilçemize gelen Toplum Sağlığı Merkezindeki pembe tır ziyaret edilerek hizmetleri için sağlık çalışanlarımıza teşekkür edildi. 
 
Çameli Hayri Dev Kültür Merkezi'nde DİKAB, Pamukkale Üniversitesi, Denizli Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı ve Çameli Belediyesi'nin işbirliğiyle gerçekleşen "Sağlıklı Toplum İçin El Ele"  eğitimimize katılan tüm Annelere  ve bizleri bilgileriyle aydınlatan saygıdeğer Hocalarımıza teşekkür ederiz.