Çameli Belediyesi ceviz üreticilerini bilgilendirdi

Çameli Belediyesi ceviz üreticilerini bilgilendirdi

Çameli Belediyesi ceviz üreticilerini bilgilendirdi

(İHA) - Denizli'de Çameli Belediyesi üreticiler ve yetkililer ile ceviz üreticileri bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.

Çameli Belediyesi tarafından düzenlenen Ceviz Üreticileri Bilgilendirme Toplantısı, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, İlçe Ziraat Odası Başkanı Hamit Tuncer, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, TARSİM yetkilileri ve üreticiler katılımlarıyla gerçekleşti.

Ceviz Üreticileri Bilgilendirme Toplantısı'nda üretici, TARSİM tarafından, özellikle ceviz ile ilgili sigortalar başta olmak üzere ürünlerin hangi kapsamlarda sigortaya alındığı, sigorta şartları ve sigortanın karşıladığı yüzdelik oranlar hakkında bilgilendirildiler. Yapılan Bilgilendirme sonrasında üreticiler, TARSİM yetkililerine sorularını sorarak yetkililerden bilgi aldılar.

Ceviz üretiminin Çameli için önemine işaret eden Belediye Başkanı Cengiz Arslan, "TARSİM sunumu sonrasında üreticilerimizin daha çok kazanması, pazar bulması ve ceviz üretiminde üreticinin işini kolaylaştıracak ekipmanlara kolay şekilde ulaşabilmesi için İlçe Tarım Müdürlüğüne giderek Meyve Üreticileri Birliğine kayıt olması büyük önem taşıyor. Meyve Üreticileri Birliği çatısı altında toplu hareket ederek, elimizdeki imkanları daha üst düzeye çıkarabileceğiz. Üreticilerimizden Meyve Üreticileri Birliğine kayıt olarak, birliği desteklemelerini rica ediyoruz" dedi.