Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan gençlerin sorularına cevapladı

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan gençlerin sorularına cevapladı

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Kariyer Günlerine konuk oldu

(İHA) - Çameli Belediye başkanı Cengiz Arslan, Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi-İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen “Kariyer Günleri” programına katıldı. Öğrencilerin sorduğu soruların yanıtlanmasıyla güzel bir sohbet ortamında gerçekleşti.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan'ın konuşmacı olarak davet edildiği Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi-İmam Hatip Ortaokulu'nda düzenlenen "Kariyer Günleri" programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Uzun ve okul müdürleri katılım sağladı.

Genelinde eğitim gören öğrencilerimizle her fırsatta bir araya gelen Belediye Başkanı Cengiz Arslan Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi-İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine hayat tecrübelerinden örnekler sunarak, hayattaki başarının sırrının düzenli çalışmak, gayret etmek ve inanmak; kariyerin sırrının ise genel ahlak ilkelerine uyarak yaptığımız işin en iyisini, güzelini ve doğrusunu yapmak olduğunu belirtti. Kendi öğrencilik yıllarından ve hayatından örnekler verdi. Öğrencilere gelecekte planladıkları ve planlayacakları kariyer rotaları ile ilgili tavsiyelerde bulundu. Bulundukları okulun aynı zamanda kendilerini mesleğe hazırlayan ve İmam Hatip Lisesi'nden mezun olduktan sonra diyanette imamlık, müezzinlik, Kur'an kursu öğreticiliği, müftülük çalışanı ve diğer bazı diyanet kadroları gibi diğer liselerin sağlamadığı devlet memurluğu imkanları olduğunu belirtti. Normal eğitim müfredatına ek olarak dini eğitim ve öğretimin sunulduğu İmam Hatip Ortaokulu ve İmam Hatip Lisesi okumanın toplumun kültürel, dini, ahlaki ve etik değerlerini korumak açısından çok büyük öneme sahip olduğunu ve gelecekte bu kültürel, dini, ahlaki ve etik değerlerimizin nitelikli öğreticilerinin kendileri olduğunu öğrencilerimize söyledi.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan belediye çalışmalarımızdan da örnekler verdi. Çalışmaların alt ve üst yapı çalışmalarından ibaret olmadığını Sosyal Belediyeciliğin öneminin her geçen gün artarak devam ettiğini eğitim, sağlık, sanat, kültür, turizm ve spor hizmetlerine öncelik verdiklerini ve öğrencilerimizin iyi bir eğitim görebilmesi için elimizdeki tüm imkanları kullanmakta olduğumuzu belirtti.

"Kariyer Günleri" kapsamında düzenlenen program gençlerimizin de enerjisi ve karşılıklı soru-cevap yapılması ve öğrencilerimizin Belediye Başkanı Cengiz Arslan’a sorduğu soruların yanıtlanmasıyla güzel bir sohbet ortamında gerçekleşti.