ÇALLI KADINLAR DEPREMZEDELER İÇİN KOLLARI SIVADILAR

ÇALLI KADINLAR DEPREMZEDELER İÇİN KOLLARI SIVADILAR

Çal’da, 7-10 gün dayanıklı katmer ve çörek yapımı için kadınlar seferberlik başlattı.. Başkan Fethi Akcan, katmer ve mayalanmış sade çöreğin dayanıklı olduğunu söyledi. Cuma günü gönderilecek

Türkiye’yi sarsan ve yüz yılın felaketi olarak tanımlanan deprem nedeniyle devlet-millet el ele vererek seferberlik başlatırken, Denizli’nin Çal ilçesinde Kaymakamlık ile Belediye koordinatörlüğünde başlatılan yardım kampanyası kısa sürede çığ gibi büyüdü. Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çallı kadınların şimdi de binlerce katmer ve mayalanmış çörek yapacaklarını açıkladı.

Çal’da katmer ve çörek kampanyası ile ilgili ilk ateş Kabalar Mahallesi’nde yandı. Kabalarlı kadınlar binlerce bazlama ve çörek yaptı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, katmer ve mayalanmış sade çöreğin dayanıklı olduğunu söyleyerek, ilçe genelinde kampanya başlattıklarını, sevkiyatın ise, Cuma akşamı olacağını söyledi.

KADINLARIMIZ KAHRAMANLIK HİKAYELERİ YAZIYOR

Çal’dan dün itibariyle 2 tır ile 2 kamyon gıda, giyecek, battaniye ve yatak malzemelerinin Hatay’a gönderildiğini, bu akşam saatlerinde 1 tırın daha yola çıkacağını belirterek, “Milli Mücadelede kahramanlık gösteren Çal’ın ve Türkiye’mizin fedakar kadınları, 100 yılın felaketi olan depremde de kahramanlık hikayeleri yazıyor. Çal’dan yardımlar tırlarla gönderilmeye devam ederken, yeni bir yardım kampanyası başlattık. Deprem bölgesine ortalama 7-10 gün dayanıklı olan katmer ve mayalanmış sade çörek göndereceğiz. Milyonlarca insanımızın ekmek ve su başta olmak üzere gıda ihtiyacı var. Çal’dan  sevkiyat Cuma gündür. Çal’ın kahraman kadınlarının bu yardım kampanyasına destek vereceğine yürekten inanıyoruz. Bu yardım kampanyası için bugün (Çarşamba) itibariyle start verilmiştir” diye konuştu.