ÇALLI İŞADAMLARI ÇAL’DAN START VERDİ

ÇALLI İŞADAMLARI ÇAL’DAN START VERDİ

Hedefleri Çal ve yöresinden yetişen iş insanlarını bir araya getirmek ve yöreye katkı vermek.

Kurucu üyelerinin çoğunun Denizli merkezde ikamet ettiği Çal Sanayici ve İş İnsanları Derneği (ÇALSİAD), geçtiğimiz yıl kuruldu. Resmi işlemlerin bitmesi ve gerekli planlamaların yapılmasının ardından dernek çalışmalarına Çal’dan start verdi. Çal Kaymakamı Ertuğrul Aslan, “Bu birlikteliğin sonunda Çal kazanacaktır” derken, Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, “Bürokraside olduğu gibi iş dünyasında da çok sayıda Çallı var. Bu dernek ile önemli bir açığın kapanacağına olan inancımız tamdır” diye konuştu.

ÇALSİAD Başkanı Süleyman Akçin, Başkan Yardımcısı Mehmet Atılsın ve kurucu üyeler resmi çalışmalarına start vermek için Çal’dan hareket başlattı. Dernek üyeleri sırasıyla Kaymakam Ertuğrul Aslan, Belediye Başkanı Fethi Akcan, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Haşim Çil, Milli Eğitim Müdürü Hakan Karakaya, Jandarma Bölük Komutanı Adem Tagan, İlçe Tarım Müdürü Aydoğan Gürcan ve İlçe Emniyet Amiri Raşit Çetinkaya’yı ziyaret ettiler.

“BİRLİK VE BERABERLİK RUHUYLA HAREKET EDECEĞİZ”

ÇALSİAD Başkanı Süleyman Akçin, yapılan görüşmelerde özetle şu açıklamayı yaptı;“Dernek olarak Çallı ve Çal yöresi dediğimiz Baklan-Bekilli-Çal havzasından yetişmiş bölge iş insanlarını toplumsal hizmet adına aynı çatı altında toplamayı hedefliyoruz. Bağımsız ve bağlantısız bir dernek olarak bölgemizdeki çalışmalara bir tuğla koyarsak ne mutlu bizlere. Çal bölgesindeki sosyol, kültürel, eğitim ve sağlık alanlarında ihtiyaç duyulması halinde elimizden geleni yapacağız. Çeşitli aktiviteler, paneller, seminerler düzenleyerek ilçemizin sosyal dokusuna ve eğitimine katkı vermek istiyoruz. Birlik ve beraberlik ruhuyla hareket edeceğiz” dedi.

AKCAN; “ÖZLENEN VE BEKLENEN HAREKETTİ”

ÇALSİAD’ın kurulmasını, “Özlenen ve beslenen bir hareket” olarak yorumlayan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, bürokraside olduğu gibi iş dünyasında da çok sayıda Çallı’nın olduğunu söyleyerek, “Çallılar bir araya gelemez, ‘Çal’a bir şey yapılamaz’ algısının yanlış olduğunu son yıllarda anlamaya başladık. Biz yerel yönetim olarak Çal’ın geleceğini planlarken, ÇALSİAD gibi sivil toplum örgütünün de bölgemizdeki çalışmalara katkı vereceğine inanıyoruz. Türkiye’nin her tarafında Çallı iş insanları yaşıyor. Hemşehrilerimin doğdukları, doydukları ya da atalarının yaşadığı bu topraklara önemli katkı vereceklerine inancım tamdır” diye konuştu.

KAYMAKAM ÇOK MUTLU OLDU

Çal Kaymakamı Ertuğrul Aslan ise, ÇALSİAD yetkililerinin açıklamaları sonucu kendisinin de heyecanlanıp, mutlu olduğunu söyledi. ÇALSİAD gibi sivil toplum örgütünün çalışmaları ve yöre insanının da katkılarıyla kazananın çal olacağını kaydetti. Kaymakam Aslan, “Bu oluşum Çal’da yapılacak güzel çalışmalara vesile olsun. Derneğin kurucu üyesi olan işadamlarını tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.