Çal'da Saatler içinde tonlarca eşya toplandı

Çal'da Saatler içinde tonlarca eşya toplandı

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden 10 ilimiz etkilenirken, tek yürek olan Türkiye’den deprem bölgesine destek yağıyor.

Denizli’nin Çal ilçesinde de Kaymakamlık ile Belediye ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Odun-kömür sobası,battaniye, çocuk kıyafetleri, bakliyat ürünleri,yetişkinler için kışlık kıyafetler, uyku tulumu, çocuk maması gibi ihtiyaçlar sadece 7 saat için de toplandı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Milletimizde Kurtuluş Savaşı’ndaki ruh var. Saatler için de 2 tır 2 kamyonu dolduran malzeme toplandı. Vatandaşlarımız akın akın spor salonuna koştu. Deprem ve yaşanılan dram nedeniyle çok üzgün, milletimizin seferberleği karşısında da oldukça gururluyum” dedi.

Türkiye, 13 milyon 421 bin kişiyi etkileyen deprem için seferber olurken, ülkemizin dört bir köşesinden deprdem bölgesine yardım yağıyor. Çal ilçesinde de Kaymakamlık ile Belediye dteprem bölgesi için kampanya başlattı. Dün sabah saatlerinde başlayan kampanya da kısa sürede ilçenin spor salonu depremzedelerin ihtiyaçları için bağışlanan eşyalarla doldu. Kaymakam Mert Çanga ile Belediye Başkanı Fethi Akcan, saatlerce spor salonunda bekledi, deprem bölgesine yarndım edebilmek için seferber olan Çallılar’ı gururla seyretti.

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Türkiye’nin büyük bir felaket ve acı yaşadığını, Türk milletinin Kurtuluş Savaşı’ndaki ruhla hareket ettiğini dile getirerek, “Gerçekten ülkemiz zorlu bir dönemden geçiyor. Bu zor günlerde Türk milleti yine kenetlenmesini bildi. Depremin yol açtığı derin yaralar var. Deprem ve yaşanılan büyük dram nedeniyle oldukça üzgünüz. O yaralara merhem olabilmek, yaşanan acıları en aza indirmek için üstün çaba gösteren Türk milleti ile gurur duyoyoruz. Ben de Çal Belediye Başkanı olarak Çal halkı ile gurur duyuyorum” diye konuştu.

Depremzedeler için yşardım kampanyası devam ediyor. Çal 2 tır ile 2 kamyon malzemeyi dün akşam saatlerinde Hatay’a gönderirken, bu gün toplanacak malzemelerin de Hatay bölgesine gönderileceği öğrenildi.