ÇAL’DA GECE KARANLIĞINDA BAYRAM COŞKUSU

ÇAL’DA GECE KARANLIĞINDA BAYRAM COŞKUSU

Çal ilçesi 23 Nisan akşamı geç saatlere kadar Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. Önce 4 bin kişi iftar yemeği yedi, ardından da çocuk şenliğinde binlerce çocuk ve ailesi bayramı kutladılar

Çal Belediyesi, 23 Nisan Çocuk Şenliği ve İftar Programı düzenledi. İftar yemeği ilçe garajında verildi. 4 bini aşkın Çallı yemekte bir araya geldi. Yemeğe, Denizli merkez de oturan çok sayıda Çallı da iştirak etti. Başkan Akcan, yemeğe katılanlarla tek tek ilgilendi. Yemeğin ardından, İlçe Stadı’nda düzenlenen Çocuk Şenliği’ne geçildi.

ÇOCUKLAR BAYRAMI DOYA DOYA KUTLADI

Çocuk şenliğine Başkan Akcan’ın yanı sıra Kaymakam Ertuğrul Arslan, Çallı İş İnsanları Derneği Başkanı Süleyman Akçin ve yönetim kurulu üyeleri, Denizli Makine Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Mehmet Sarı ile çok sayıda davetli de katıldı. Çocuk şenliğinde oyun parklarında eğlenen çocuklara pamuk şekeri ve patlamış mısır dağıtıldı. Hacivat-karagöz oyunları, sihirbazlık gösterileri, çeşitli yarışmalar düzenlendi. Çallı çocuklar, ılık ilkbahar akşamında bayramı doya doya yaşadı. Başkan Fethi Akcan, “Yüzyılın dâhisi Atatürk, dünyada çocuklara bayram hediye ederek ne denli isabetli karar verdiğini günümüzde de görüyoruz. Yaşanan Rusya-Ukrayna savaşında çocukların neler çektiğini gördükçe Türk çocuklarının ne kadar şanslı olduğunun farkındayız. Ulusal egemenliğimizin teminatı da çocuklarımızdır. Biz, çocuklarımıza Atatürk, vatan sevgisini verdikçe Türk milliyetçisi evlatlarımız geleceği daha sağlam inşa edecektir. Tüm çocuklarımızın ve büyük Türkiye’nin bayramını bir kez daha  kutluyorum” diye konuştu.

ÇOCUKLARA NUTUK KİTABI DAĞITILDI

Çal Belediyesi, 23 Nisan Bayramı nedeniyle bastırdığı “Çocuklar için Resimli Nutuk” kitabını bayram eğlencesine katılan tüm çocuklara dağıttı. Kaymakam Ertuğrul Aslan’da, “Çal gibi vatansever bir ilçede görev yapmanın onurunu yaşıyorum. Çocuklarımız bayramı eğlenerek, coşkuyla kutladı. Çal Belediyesi’ne ve çalışanlarına teşekkür ediyorum” dedi.