ÇAL’DA DOĞALGAZ SEFERBERLİĞİ

ÇAL’DA DOĞALGAZ SEFERBERLİĞİ

Denizli’nin Çal ilçesinde doğalgaz seferberliği başladı

Çal  İlçe merkezine iki yıl önce kazma vuruldu, 1380 aboneye doğalgaz verilmeye başlandı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçe merkezinin tamamının yanı sıra Akkent, İsabey, Süller ve Hançalar mahallelerine de orta vadede doğalgaz bağlanacağını müjdeledi. Akcan, “Doğalgaz için seferberlik başlattık. Hedefimiz 10 bin aboneye ulaşmak” dedi.

Çal Belediyesi,  ilçeye doğalgaz gelmesi için Enerya Gaz Dağıtım A.Ş ile 2 yıl önce sözleşme yaptı. Kısa süre süre sonra ilçe merkezi doğalgaz ile tanıştı. Şu anda İsmailler, Hüseyinler mahallelerinde doğalgaz abonesi 1380 rakamına ulaştı. Belediye Başkanı Fethi Akcan, kısa sürede Yeşilyurt mahallesi ile TOKİ-1, TOKİ 2 ve TOKİ 3 konutlarına da doğalgaz bağlanacağını söyleyerek, “İlçe merkezinin tamamına yakın zaman da doğalgaz verilecek. 4 bin 250 aboneyi bulacağız. Orta vadedeki hedefimiz ise, Süller, Akkent, İsabey ve Hançalar mahalleleri de doğalgazı ulaştırmak. Uzun vadede mahallerimizin çoğuna doğalgaz vermeyi hedefliyoruz. Konunun sıkı takipçisiyiz” diye konuştu.

Akcan, ilçe merkezinin henüz yüzde 63’lük bölümüne doğalgaz verildiğini sözlerine ekleyerek, “Söz verdik, Çal’a doğalgazı getirdik. Hayalim, uzun vadede Çal mahallelerinin çoğunluğuna doğalgazı götürmek” yorumunda bulundu.