ÇAL’DA COŞKU SEL OLUP AKTI, CUMHUR ŞOVU YAŞANDI

ÇAL’DA COŞKU SEL OLUP AKTI, CUMHUR ŞOVU YAŞANDI

Binlerce kişi Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı

DENİZLİ’nin Çal ilçesinde Cumhur İttifakı Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışında izdiham yaşandı. Meydanı dolduran coşkulu kalabalık Cumhur ittifakı adaylarının yüzünü güldürdü.

Etkinliğin ev sahibi Çal Belediye Başkanı ve Başkan adayı Fethi Akcan, “Ayırmadık, ayrıştırmadık, bölmedik, böldürmedik. Oy veren vermeyen her Çallı’yı kucakladık. Çal’a hizmet etmenin onur ve gururunu yaşamaya devam edeceğiz” derken, Çal’daki coşkulu kalabalığı görünce büyük moral bulan Büyükşehir Başkanı ve Cumhur ittifakı Denizli Büyükşehir adayı Osman Zolan ise,  “Ne muhteşemsin Çal. Moraliz ve motivasyonumuz arttı. Bu iş bitti. Hizmet destanına yeni dönemde de devam edeceğiz” yorumunda bulundu.

Cumhur İttifakı Çal Seçim Koordinasyon Merkezi’nin açılışı için düzenlenen tören mitinge dönüştü. Atatürk Parkı’nda toplanan binlerce kalabalık bir araya gelirken, etkinliğe AK Parti Milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, MHP İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör, MHP İlçe Başkanı Ali Çiftçi, AK Parti İlçe Başkanı Alper Çağatay Halatçı’da katıldı.

MHP İlçe Başkanı Çiftçi, “2014 ve 2019 seçimlerinden daha başarılı olacağız. Bugün nişanımızı yaptık, düğünümüz 31 Mart’ta” derken, AK Parti İlçe Başkanı Halatçı, “Milletimizin ve Çal halkının desteğiyle 31 Mart yerel seçimlerinde çok başarılı sonuçlar alacağız. Bir olduk, diri olduk hep birlikte Türkiye olduk” yorumunda bulundu.


“ÇAL’IN EVLADI OLDUĞUM İÇİN ONURLU VE GURURLUYUM”

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Kurtuluş Savaşı’Nda Müftü İzzet Efendi önderliğinde destan yazan Çal’ın evladı olmanın onurunu ve gururunu yaşadığını söyleyerek, 10 yıl önce Çal ile arasında başlayan aşkın daha da büyüdüğünü kaydetti. Akcan, şunları söyledi;

“10 yıldır Çal’a hizmet veriyoruz. Asla ayırmadık, ayrıştırmadık, bölmedik, böldürmedik. Bize oy vermeyenleri bile bağrımıza bastık. Türk milliyetçilerine de zaten bu yakışır. Vatan hainleri dışında herkes kardeşimizdir. 10 yıldır Büyükşehir Başkanı Osman abim ile gayet uyumlu çalışıyoruz. Çal halkına sesleniyorum; Bana bir oy verirken Osman abime 2 oy verin. Çal’da hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşamaya devam edeceğiz.”


İL BAŞKANLARI KONUŞTU

MHP İL Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ile AK parti İl Başkanı Yücel Güngör’de coşkulu kalabalığa seslendi. Yılmaz, Selahattin Pınar’ın besteleri, Ressam İbrahim Çallı’nın resimleri ve Kurtuluş Savaşı’nın liderlerinden Çallı Ahmet İzzet Efendi’nin gösterdiği vatanseverliğin Çal’ın aydınlık geleceğine ışık tuttuğunu söyleyerek, “Çal’da çok güzel sonuç alacağız. Bu görüldü. Cumhuriyetçiyiz, Atatürk’ün izindeyiz. Bu ilkeler ışığında Çal’a 5 yıl daha hizmet vereceğiz. Denizli genelinde de Cumhur ittifakı başarılı olacak. Cumhur ittifakı Türk ve Türkiye yüz yılı inşa ediyor. Yeni yüzyıl Türkiye ve Türk yüz yılı olacaktır. Tüm teşkilatlarımızla sahadayız ve çalışıyoruz” dedi.

Yücel Güngör ise, Çal Garası’nın çok önemli marka ve değeri olduğunu söyleyerek, “Başkan Fethi Akcan’da bizim için değerli bir Çal Garasıdır. Osman Zolan başkanım ile uyum içinde çalışıyorlar ve Çal’a hizmet ediyorlar. Bugün Çal’daki coşku büyük zaferin ayak sesleridir. Denizli’de 20’de 20 yapacağız. Hedefe kilitlendik” diye konuştu.


“MUHTEŞEMSİN ÇAL, İŞİMİZ GÜCÜMÜZ ÇAL VE DENİZLİ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Çal’daki coşkulu, muhteşem manzaranın moral ve motivasyonunu arttırdığını belirtti. Zolan, Çal ve Denizli genelinde hizmet destanının süreceğini vurgulayarak, konuşmasında özetle; “Fethi kardeşim 1 oy kendine 2 bana istedi. Kardeşime haksızlık olmasın. 2 oy bana verin 2 oy Fethi kardeşime. Biz sadece hizmet ettik. Bundan sonra da işimiz gücümüz Çal ve Denizli olacak. Hiç kavga etmedik. Güler yüzle hizmet verdik, vermeye devam edeceğiz. Fethi kardeşim ile kardeşlik hukuku çerçevesinde 10 yıldır iyi anlaşıyoruz. Kimseyi ondan, bundan, şundan iye ayırmadık. Biz yaradılanı seviyoruz yaradan da ötürü. Milletle kavga etmeden sadece hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Çal’daki coşkunun Türk ve Türkiye yüz yılının sinyali olduğunu belirtti. Özkan, konuşmasında Cumhur ittifakı adaylarına oy istedi, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, Türkiye yüz yılı için daha çok çalışacağız.  Hizmet destanı devam edecek” dedi.

Konuşmaların ardından coşkulu kalabalık uzun süre meydanda kaldı.