ÇAL’DA AŞEVİ 2 HAFTA İÇİNDE HİZMETE GİRİYOR

ÇAL’DA AŞEVİ 2 HAFTA İÇİNDE HİZMETE GİRİYOR

Denizli’de 2001 yılında kurulan Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı (PASVAK),  ilk aşevi şubesini Çal ilçesinde kurdu.

Çal Belediyesi yer tahsisini yaptı, PASVAK ihtiyaç sahiplerine, yalnız yaşayan yaşlılara yılın her günü günde 2 öğün yemeğin dağıtımına 2 hafta sonra başlayacak. Çal Başkanı Fethi Akcan, “İhtiyaç sahipleri asla yalnızlık duygusu yaşamayacak. Hiçbir yaşlı ya da yalnız yaşayan insanımız yatağına aç girmeyecek. Onların yanında bundan sonra daime Büyük Çal Ailesi olacak” dedi.

PASVAK’ın Çal Aşevi Şubesi’ndeki “Bilgilendirme Toplantısı ve Yemeği” ne Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Bekilli Belediye Başkanı Mustafa Çoban, PASVAK Yönetim Kurulu Bakanı Prof.Dr.Bülent Topuz, Çal Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Süleyman Akçin ve Yönetim Kurulu üyeleri, Çal Yöresi Derneği yöneticileri ile bazı iş insanları katıldı.

KAPISI ÇALINMADIK YAŞLI KALMAYACAK

Denizli’de her gün 2100 kişiye sıcak yemek götürdüklerini söyleyen PASVAK Başkanı Bülent Topuz., “Siyasi, ticari ve ideolojik kaygısı ve amacı olmayan PASVAK, ilk kez bir ilçede aşevi açıyor. Çal ve yöresinde ihtiyaç sahiplerinin evlerine günde iki öğün sıcak yemek götüreceğiz. Kapısını çalmadık yaşlı bırakmayacağız. Çal ilçe merkezindeki aşevimiz ihtiyaçlar doğrultusunda Bekilli ve Baklan’daki ihtiyaç sahiplerine de hizmet verecek. Aşevi olarak kullanacağımız binanın yer tahsisini, çevre düzenlemesini yapan Çal Belediyesi’ne ve şimdiye dek hep desteğini hissettiğimiz Başkan Fethi Akcan’a teşekkür ediyorum” dedi.

BİRLİK BERABERLİK DUYGUSU TAVAN YAPACAK

Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ise, Çal Belediyesi olarak PASVAK’ın çalışmalarına tam destek vereceklerini ve birlikte koordineli şekilde çalışacaklarını söyleyerek, iş insanlarının da bu konuda duyarlı olmaları çağrısında bulundu. Akcan, “İhtiyaç sahipleri asla yalnızlık duygusu yaşamayacak. Hiçbir yaşlı ya da yalnız yaşayan insanımız yatağına aç girmeyecek. Onların yanında bundan sonra daime Büyük Çal Ailesi olacak. Çal’da birlik ve beraberlik duygusu tavan yapacak. PASVAK Aşevi’nde sadece yemek pişmeyecek, sosyal ve kültürel etkinliklerde düzenlenecek. PASVAK’a bağışta bulunanlara, vakıfın bu günlere gelmesine katkı verenlere çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından PASVAK Başkanı Topuz, katılımcılara aşevi binasını gezdirip, bilgilendirdi.