ÇAL’A 60 MİLYONLUK KAMU YATIRIMI

ÇAL’A 60 MİLYONLUK KAMU YATIRIMI

ÇAL HÜKÜMET KONAĞI’NIN PROJE İHALESİ TESLİM EDİLDİ, YENİ YILDA KAZMA VURULACAK

DENİZLİ’nin Çal ilçesine yeni Hükümet Konağı yapılacak. Bu günkü değerle yaklaşık 60 milyon TL’ye mal olacak olan Hükümet Konağı’nın, proje ihalesi teslim edildi. 2024’te inşaat ihalesi yapılıp, kazma vurulacak. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Hükümet Konağı’nda adliye, kaymakamlık, emniyet amirliği binaları yer alacak. 4 bin metrekarelik kapalı alana sahip olacak olan Hükümet Konağı’nın yapılması için destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Çal Hükümet Konağı’nın proje ihalesini alan İmarhane Yapı Mimarlık Mühendislik Tasarım İnşaat firması, tamamladığı mimari, statik, mekanik, elektrik uygulama projeleri ile zemin etüdü projelerini tamamlayarak Denizli Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na teslim etti. 

Belediye Başkanı Fethi Akcan, inşaat ihalesinin 2024 yılı başında yapılıp, kazma vurulacağını söyleyerek, “İsmailler Mahallesi’nde modern bir kamu binasına sahip olacağız. Bu günkü değerlerle 60 milyon TL ortalama fiyata mal olacak olan Hükümet Konağı’nın içinde adliye, kaymakamlık, emniyet ve bazı kamu daireleri yer alacak. Bu yatırımın gündeme alınması için yıllarca çabaladık. Bu mücadelemizde ve çalışmalarımızda bize destek veren İçişleri Bakanlığı, Denizli Valililiği ve milletvekillerimize Çallı hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” diye konuştu.