Çal Çakırlar Cemevi inşaatına İsviçre’den tam destek

Çal Çakırlar Cemevi inşaatına İsviçre’den tam destek

Çal-Çakırlar Mahallesi’nde geçen yıl kasım ayında temeli atılan cemevi inşaatına Çallı olan İsviçre Zürich'te yaşayan hayırsever iş insanı Süleyman Murat Çilbirci, destek verecek

Denizli’de Çal ilçesi ve çevresinin tanıtılması, turizmden daha çok pay alması için kurulan Çal Sanayici ve İşadamları Derneği (ÇALSİAD) ve Çal Yöresi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Çal, Baklan ve Bekilli ilçelerine tanıtım gezisi düzenlendi. Tanıtım gezisine aslen Çallı olan, evlendikten sonra İsviçre Zürich' yerleşen bu güne kadar amatör spor kulüplerinden, halk eğitim müdürlüklerine, derneklerden ihtiyaç sahiplerine birçok alanda yardımlarda bulunan hayırsever iş insanı Süleyman Murat Çilbirci’ de katıldı. Çal ilçesine bağlı Çakırlar Mahallesi’nde geçen yıl kasım ayında düzenlenen törenle temeli atılan üzerine inşaatı başlanmayan Cemevi inşaatının bitirilmesine hayırsever iş insanı Süleyman Murat Çilbirci, destek olacağını söyledi. Gezide Alevi kökenli vatandaşların yoğun yaşadığı Çakırlar Mahallesi'nde yapılacak Cemevinin sadece su basman temelinin atıldığını gördüğünü anlatan Süleyman Murat Çilbirci, “Kendimde Çallıyım İsviçre'de duruyorum. Bugün çok güzel verimli bir gezi geçirdik. İlçemizi tanımayan arkadaşlarımız çok memnun kaldılar. Benim geziye asıl katılma amacım ilçemizin Çalçakırlar mahallesinde bir tane Cemevi yaptırmak istiyoruz. 120 metrekarelik betonu atılmış, fazla finansal olarak güç olaraktan insanları yormayacak bir yapı. Ben Avrupa'daki tüm arkadaşların destek çıkmasını istiyorum. Sanırım bir sene içerisinde orayı yaparız diye düşünüyorum. Herkesin desteklerini bekliyorum. Bu gezi de bize eşlik eden misafirperverliklerini gösteren bütün köy halklarına herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Geziye katılan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü Ortaçağ Tarihi Anabilim Dalı Başkanı 1176 Derneği Yönetim Kurulu Başkanı, Doç. Dr. İbrahim Balık’ta Alevilik le ilgili olarak katılımcılara bilgi verdi.