ÇAL Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Fethi Akcan,Bu ilçeyi turizm ve tarım kurtaracak” dedi 

ÇAL Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Fethi Akcan,Bu ilçeyi turizm ve tarım kurtaracak” dedi 

“DERDİM SADECE BAŞKAN SEÇİLMEK DEĞİL, ÇAL’IN GELECEĞİ”

ÇAL Belediye Başkanı ve MHP Belediye Başkan adayı Fethi Akcan, derdinin sadece başkan seçilmek değil, Çal’ın geleceğini kurtaracak olan projelerin devam etmesi olduğunu söyledi. Doğal güzelliği ve tarihi mekanlarıyla Çal’ın geleceğini turizmin kurtaracağını söyleyen Akcan, “Bu ilçeyi turizm ve tarım kurtaracak. Turizm değerlerini, yerel ürünler ve şarabımızla ön plana çıkarmaya başladık. Antik kent kazıları da bu kapsamda çok önemli” dedi.

2014 yılından bu baya Çal Belediye Başkanlığı görevini yürüten Fethi Akcan, ilçede turizm alt yapısını oluşturmak için 10 yıl çabaladıklarını, önümüzdeki 5 yılda da temellerini attıkları turizm hareketin de binayı çıkmaya başlayacaklarını söyledi. Akcan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi;
“Derdimiz sadece seçim kazanmak, başkan seçilmek değil. 10 yıldır çok önemli çalışmalar yaptık. Bunun devamı gelmeli. Dayılar ve Aşağıseyit Mahallesi’ndeki kazı çalışmalarına destek veriyoruz. Bu kazıların Cumhurbaşkanlığı Kazı Listesi’ne alınması sağlandı. Hançalar ve Tozlukara köprülerin de restorasyon çalışmaları başladı. Turistik otel yapımı için çalışmalar son safhaya geldi. Apollon Tapınağı’nın tanıtım çalışmaları devam ediyor. Turizm seyahat acentaları ile sayısız görüşmeler yapıldı. Çökelez Dağı’nın Çal’a bakan yüzünde paraşüt etkinlikleri başladı. Eski Şaraphaneyi restore ettirdik, burada yerli ve yabancı turistlere yöresel yemek ve şarap ikram edilip, yöresel ürünlerin satışı yapılacak. Çal Kısık Kanyonu’nda çalışmalar devam edecek. Yürüyüş yolu bittiğinde sosyal tesisler inşa edilecek. Bir süre önce ilçemize karacan ve çadır kampları kurulmaya başladı. Bu konu daha da desteklenecek.”
Akcan, Çal’ın tarım kenti olduğunu sözlerine ekleyerek, “Çal’ı turizm ve tarım kurtaracak. Bu bereketli toprakların üretken insanları ürettikçe milli ekonomiye ve ilçe ekonomisine katkıları devam edecek. Turizm çeşitliliği ile tarımı entegre haline getirmek için çabalıyoruz” yorumunda bulundu.