Çal Bağ Bozumu Festivali Başladı

Çal Bağ Bozumu Festivali Başladı

Çal Belediyesi tarafından bu yıl 25. kez düzenlenen ve kültürel değerlerin tanıtılmasını da kapsayan Çal Bağ Buzumu Şenlikleri başladı. Festival üç gün sürecek

Çal Belediye tarafından bu yıl 25.si düzenlenen “Çal Bağ Bozumu Festivali” dün yapılan görkemli bir açılış ile başladı. Üzüm bağında yapılan üzüm toplama töreninin ardından festival yürüyüşü ile devam eden festivale, milletvekili Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, İl Kültür Müdürü Turan Veli Akyol, Çal Kaymakamı, Çal ve çevresi muhtarları, siyasiler, daire başkanları ve vatandaşlar katıldılar.

Geçtiğimiz yıllara nazaran, bu yıl festival kapsamı genişletilerek bölgede büyük önemi bulunan kültür değerlerinin tanıtılması, kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerin tanıtılması, üzümden elde edilen gelirler halka tanıtılırken, aynı zamanda akşamları da mahalle ve ulusal sanatçıların verecekleri konser de yer alıyor.

ÇAL’I HER YÖNÜ İLE TANITACAĞIZ

Festivalin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Fethi Akcan, bütün katılımcılara teşekkür ederek, “Çal kültür ve geleneklerimiz ile yaşayan bir ilçedir. Bu festivalimizde kültür değerlerimiz başta olmak üzere Çal’ımızın her yönünü tanıtmak arzusundayız. Bu festival bizim için sadece eğlence değim; kültür, sosyal ve ekonomik anlamda katkı sağlayacak bütün değerlerimizi tanıtmayı amaçlamaktadır. Bu yüzden elimizden gelen her şeyi yapacağız” dedi.

MEHTERAN BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Öte yandan festivale 70 kişilik bir ekiple renk katan İzmir Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi mehteran takımı da açılışa renk kattı. Çivrilli Suat Korkmaz tarafından yetiştirilen ve tamamen gönüllü olan insanların meydana getirdiği mehteran takımının 400 kişiden oluştuğu belirtildi.

Karşıyaka Halk Eğitim Merkezi Müdürü Suat Korkmaz, mehteran takımının bir yıl boyunca gösterilere, festivallere katıldığını belirterek, “Tamamen gönüllü kimselerden kurulu olan Mehteran takımımız içerisinde eğitimci, sporcu ve öğrenciler başta olmak üzere 400 kişi görev almaktadır. Elbiselerimiz bize hastır. Türk tarihinde ismi geçen Tomris hanım gibi bütün kutlu kadınlarımız o günkü elbiseleri ile temsil edilmektedir. Çal festivaline 70 kişilik ekibimiz ile geldik. Halkı gösterdiği ilgiye vebize kucak açan Çal Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.