Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “İlelebet Payidar” viyolonsel resitali gerçekleştirildi

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından “İlelebet Payidar” viyolonsel resitali gerçekleştirildi

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ve Pamukkale Filarmoni Derneği iş birliğiyle İlelebet Payidar viyolonsel resitali gerçekleştirildi

Cumhuriyetimizin 100. Yılı etkinlikleri kapsamında Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ve Pamukkale Filarmoni Derneği iş birliğiyle  “İlelebet Payidar” viyolonsel resitali gerçekleştirildi.

25 Ekim 2023 Çarşamba günü Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde Prof. Dr. Özgün Gülhan ve Dr. Öğr. Üyesi Derya Kıraç Sabzehzar’ın performanslarıyla “İlelebet Payidar” viyolonsel resitali gerçekleştirildi. 

 Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı yapılan etkinlikle ilgili şu yazılı açıklamayı yaptı :

Derneğin 18. Etkinliğinde sanatçılar, Pamukkale Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi öğretim üyelerinden Derya Kıraç Sabzehzar ve Özgün Gülhan’ın gerçekleştirdiği Viyolonsel resitalinde, ağırlıklı olarak Romantik dönem bestecilerinin eserlerinden oluşan klasik müziğin bilindik melodileri yer aldı. Programda Saint Saens, Faure, Rachmaninov, Çaykovski gibi Klasik müziğin önemli bestecilerinin yanı sıra Türk ve Azeri bestecilerin oluşu dinleyicilere farklı coğrafyaların aynı hislerini kendi kültür diliyle nasıl harmanladığını duyurmayı amaçlamaktaydı. Programda farklı bestecilerden duyduğumuz Ağıt (Elegie), buna bir örnektir.

Resitale çok sayıda klasik müzikseverin yanı sıra, Hakkı Dereköylü Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü ve Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri katıldı. Resitale katılan konuklar ve öğrenciler "Devrimleri İle Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet" fotoğraf sergisini de gezme fırsatı elde ettiler.

"Devrimleri İle Sonsuza Kadar Atatürk ve Cumhuriyet" fotoğraf sergisi 20 Eylül 2023 tarihinde Sayın Hanri Benazus ve serginin küratörü Sayın Derya Yelkenkaya’nın katılımıyla açılmıştır. Sayın Benazus’un koleksiyonundan seçilen fotoğraflar, Atatürk'ün büyük mirasını ve Cumhuriyet'in ilk yıllarının önemini anlatmada önemli bir araçtır. Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde yer alan ve tarihsel bir akış içerisinde sergilenen fotoğraflar Lozan Barış Anlaşması ile başlamaktadır. Ankara’nın Başkent Oluşu’nu takiben 29 Ekim 1923 tarihinden itibaren Cumhuriyet Bayramı kutlama fotoğrafları tarihsel sıralama içerinde 1937 yılına kadar devam etmektedir. Yine serginin içerisinde Atatürk hakkında dünyadaki pek çok ülkenin lideri tarafından söylenen, basında yer alan övgü dolu sözler “Dünya’da Atatürk Etkisi” bölümünde görülebilir. “Türkiye Cumhuriyeti’nin Onur Belgesi” köşesinde ise UNESCO’nun 1981 yılını “Atatürk Yılı” olarak ilanı ve Birleşmiş Milletler’in Türkiye Cumhuriyeti’ni davet etmesi konuları detayları ve belgeleri ile yer almaktadır. 

Sergi tüm halkımıza ve öğrencilere açıktır.