Büyükşehir Korosu, İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne damga vurdu

Büyükşehir Korosu, İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne damga vurdu

Büyükşehir Korosu, İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne damga vurdu

(İHA) - Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Çoksesli Korosu ve Çocuk Korosu, İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’nde sahne aldı. 14 ayrı dalda müzikal ödüllerinin verildiği festivalde Denizli Büyükşehir Belediyesi, 2 özel başarı ödülü almaya hak kazandı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Çoksesli Korosu ve Çocuk Korosu, bu yıl üçüncü kez düzenlenen İzmir Uluslararası Çoksesli Korolar Festivali’ne katıldı. İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen yurtiçi ve yurtdışından 154 koro, 6 binin üzerinde koristin katıldığı festivalde festival değerlendirme kurulu tarafından 14 ayrı müzikal dalda ödül verildi. Şef Ufuk Keskin yönetiminde festivalde sahne alan Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Çok Sesli Korosu, dinleyicilerin ve değerlendirme kurulunun beğenisini kazanıp “Sololu Eser Yorumlamada Başarı” ödülüne layık görüldü. Şef Nasuh Görkem Karagün yönetimindeki Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Çocuk Korosu ise bu sene 90 yaşına basan ünlü besteci Yalçın Tura adına festivale özel “Yalçın Tura Eseri Seslendirme Başarı” ödülüne layık görüldü.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, bu özel festivale katılan ve Denizli’yi başarı ile temsil eden Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Çoksesli Korosu ve Çocuk Korosu şef ve koristlerini tebrik etti. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kültür ve sanatın yanında olacaklarını belirten Başkan Çavuşoğlu, elde edilen başarı ile gurur duyduklarını belirtti.