Bünyamin Yakar : Amacımız DESTİM İle Baklan'lının Yüzünü Güldürmek

Bünyamin Yakar : Amacımız DESTİM İle Baklan'lının Yüzünü Güldürmek

Denizli'nin Baklan ilçesinde Yaşadığı ilçeye  kazanç sağlamak ve ilçede istihdam arttırmak için yola çıkan Bünyamin Yakar, Baklan ilçesinde  Süt Fabrikası kazandırdı.

Baklan'da İstihdam arttırmak ve şehir göçünün önüne geçmek için süt fabrikası kurdu

Denizli'nin Baklan ilçesinde DESTİM Süt Fabrikası üretim faaliyetlerini artırdı. Süt üreticilerinin yüzleri gülmeye başladı.

Denizli'nin Baklan ilçesinde Yaşadığı ilçeye  kazanç sağlamak ve ilçede istihdam arttırmak için yola çıkan Bünyamin Yakar, Baklan ilçesinde  Süt Fabrikası kazandırdı.

Süt üreticilerinin ürünlerinin zorluklar içerisinde farklı şehir ve ilçelere gitmesinin önüne geçen proje Baklanlı vatandaşlar tarafından tam not aldı.

DESTİM Süt Fabrikasında üretilen ürünler farklı şehirlere ulaşıyor

Baklan ilçesinde istihdamı arttırmak için yola çıkan iş adamı Bünyamin Yakar tarafından yapılan DESTİM Süt Fabrikası tamamlanarak üretime geçerken  DESTİM Süt Fabrikasında üretilen ürünler Denizli’de  marketlerde yerini aldı, ayrıca fırın, börek firmalarının yani sıra farklı şehirlere  üretilen ürünlerin ulaştığı öğrenildi

Baklan ilçesine DESTİM Süt Fabrikası işletmesini kazandıran Bünyamin Yakar,

 Baklan ilçesi dağal mahallesinde yaşıyorum memleketimde bir yatırım yapmak ve istihdam arttırmak  amaçlı yola çıktım diye belirten Yakar, Baklan küçük ilçe olmasına rağmen Sütü bol olan bir ilçe günlük 40 ton süt üretiliyor. Baklan’da  böyle bir tesis de  yoktu istihdam sıkıntısı yaşanıyor ve şehirlere göç başlamıştı. Şehirlere göçün bitmesi için istihdamı arttırmak için Süt Fabrikası kurduğunu belirtti.

Sağlık önceliğimiz

Ürünlerimiz olgunlaşmasının ardından tulum peyniri ve klasik peynirlerimiz tezgahlara düşecek ürünlerimizde kesinlikle katkı maddesi yoktur, bu konuda iddialıyız çünkü süt maya ve tuzdan başka hiçbir katkı maddesi koymayacağız “çocuğumuza yediremeyeceğimiz ürünü çıkarmayacağız diye sözlerine ekleyen yakar, hedefimiz ihracat yapmak ve istihdamı giderek arttırarak şehir göçünün ortadan kaldırılmasını sağlamaktır diye konuştu

Bünyamin Yakar kimdir?

1975 yılında Baklan Kasabasında doğdum 4 çocuk babasıyım, ilk okulu Baklan’da orta okul ve liseyi Çivril İmam hatip okulunda okudum. Sosyal bilimler ve edebiyat bölümünden mezun olduktan sonra sayısaldan üniversiteye hazırlandım, Isparta  Süleyman Demirel Üniversitesinde inşaat mühendisliğini bitirdim.1999 yılında mezun oldum ofisimi açtıktan sonra inşaat mühendisi olarak işime başladım 21 yıldır serbest inşaat mühendisliği yapıyorum. 2017 de Yeşil Ay Şube Başkanlığı görevini aldım 2021’ e kadar Yeşil Ay Şube Başkanlığımı sürdürdüm. Yapılan seçimin ardından şimdi bölge koordinatörü oldum şube başkanlığını önümüzdeki günlerde bırakacağım  ve bundan sonra Uşak Afyon ve Denizli bölge  koordinatörü yapacağım. Yapı kat şirketin ve Destim gıda şirketin yönetim kurulu başkanıyım 6 ortak ile birlikte yürütüyorum.