Buldan,Kültür-Sanat Etkinlikleriyle Dolu Bir Yaz Geçirecek

Buldan,Kültür-Sanat Etkinlikleriyle Dolu Bir Yaz Geçirecek

Tarihi, kültüre ve geçmişi binlerce yıl öncesine dayanan eldokumalarıyla yerli ve yabancı turistlerin ilgi odayı olan Buldan,  kültür ve sanat etkinlikleriyle dolu bir yaz geçirmeye hazırlanıyor.

Buldan Belediyesi’nin Ramazan Şenlikleri ile başlattığı etkinliklerini, 19 Mayıs Gençlik Konseri, Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivali, Yenicekent Festivali ile 4 Eylül Kurtuluş Günü programlarıyla devam edecek. Buldan Belediyesi, ilçe halkına kültür, sanat ve müzik dolu bir yaz yaşatacak.

Buldan Belediyesi,pandemi kısıtlamaları nedeniyle son iki yıldır ertelediği etkinliklerini Ramazan Şenlikleriyle başladı. Buldan merkez ve Yenicekent Mahallesi’nde düzenlenen Ramazan Şenlikleri’ne çocukların ve ailelerin yoğun ilgi göstermesinden oldukça memnun olan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik etkinliklere, eşi Bahija Şevik ve küçük kızı Aygül ile birlikte katıldı.

Hacivat-Karagöz gösterilerinin dışında çeşitli gösterilerin olduğu etkinliklerde çocuklarla birlikte eğlenen Başkan Şevik, “Çocuklarımıza Ramazan ayının ruhunu yaşatmak için etkinlik düzenledik. Karagöz-Hacivat ve palyaço gösterilerinin yer aldığı etkinliğe, çocuklarımız ve ailelerin ilgili bizleri sevindirdi. İlçe halkımız da bu tür etkinlikleri özlemişler, özlemişiz” dedi.

BULDAN DOLU DOLU BİR YAZ GEÇİRECEK
Buldanlıların dolu dolu bir yaz geçirecekleri bir program hazırladıklarını belirten Başkan Şevik, “Pandemi dolayısıyla son iki yıldır ertelenen festival programının içeriğini hazırladık. Festivaller bizim için çok önemli. Hem ilçemizin tarihi, kültürel değerlerini tanıtımı açısından hem de ilçe ekonomisine katkısından dolayı festivalleri önemsiyoruz.  Buldanlı hemşehrilerimizi ve misafirlerimizi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, Buldan Festivali’nde, Yenicekent Festivalinde ve 4 Eylül Buldan’ın Kurtuluş günü etkinleriyle keyifli, eğlenceli ve müzik dolu bir yaz yaşatacağız” dedi.   

GENÇLER YILDIZDOĞAN İLE COŞACAK
Buldan Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla konser düzenleyecek. 19 Mayıs akşamı Alanyazı Meydanı’nda sahne alacak olan Yıldırım Yıldızdoğan, sevilen şarkılarını Buldanlı gençler için söyleyecek.

FESTİVAL HAZIRLIKLARI TAMAM
Pandemi ve geçtiğimiz yıl Türlübey Mahallesi’nde meydana gelen orman yangını nedeniyle iki yıldır etkilenen 20.Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları Festivali’nin içeriğini belirleyen Buldan Belediyesi, ilçe halkını dopdolu bir festival yaşatmak için gün sayıyor.  10 Haziran 2022 Cuma günü kortej yürüyüşü ile başlayacak olan 20.Buldan Dokuma Kültürü ve El Sanatları festivali üç gün devam edecek. Defile, dokuma gösterisi, Balkan Halk Oyunları gösteri, yöresel yemek yarışması, kına gecesi gibi etkinliklerin yer alacağı festivalde, Sadi Cesuroğlu, Işıl Koç, Naci Özkan gibi yerel sanatçıların yanı sıra, sevilen sanatçılar da sahne alacak. Buldanlılar,10 Haziran Cuma günü Koliva, 11 Haziran Cumartesi günü Mehmet Erdem, 12 Haziran Pazar günü ise Tuğçe Kandemir ile müziğe doyacak.

ÜZÜM FESTİVALİ 19-21 AĞUSTOS’TA 
Bu yıl 25.si düzenlenecek olan Buldan-Yenicekent Tripolis Kültür ve Turfanda Sultaniye Çekirdeksiz Üzüm Festivali, 19-20-21 Ağustos tarihlerinde yapılacak. Yenicekentliler, festivalde sahne alacak sürpriz sanatçılarla eğlenecek, müziğe doyacak.

Buldan Belediyesi, 2019 yılında düzenlediği 4 Eylül Kurtuluş Günü Şenlikleri’nin içeriğini belirledi.