Buldan’da pembe akasya güzelliği

Buldan’da pembe akasya güzelliği

Buldan, Denizli-Alaşehir yolu girişinden başlayıp ilçe merkezine uzanan bulvarı sağlı-sollu süsleyen pembe renkli akasya ağaçlarının çiçek açmasıyla birlikte renkli bir görünüme büründü

Buldan,  akayla ağaçlarının açtığı pembe çiçekleriyle renkli bir görünüme büründü. Denizli-Alaşehir girişinden başlayıp ilçe merkezine kadar uzanan bulvarı sağlı-sollu süsleyen pembe akasyalar, Buldan’ın tarihi ve kültürel zenginliğine doğal güzellik katıyor. Misafirlerini hoş bir görüntüyle karşılayan yeşil Buldan, bahar geldiğinde yeni renklerle donanıyor.

Pembe renkli çiçekleriyle bambaşka güzellikteki görüntüsüyle dikkat çeken akasyanın nisan-mayıs aylarında açmaya başladığını ve çiçeklerinin uzun süre kaldığını söyleyen Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İlçemiz tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra yeşil Buldan olarak da anılmaktadır. Yeşil Buldan’ımıza Denizli-Alaşehir yol ayrımından ilçe merkezine kadar yaklaşık 2 kilometrelik bulvarın sağına ve soluna 2007-2014 başkanlık dönemimizde diktiğimiz akasyalar pembe renkli çiçekleriyle ilçemize çok yakıştı” dedi.

 “AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”
Son üç yılda 15 bine yakın fidanı toprakla buluşturdukları belirten Başkan Şevik, “2007-2014 döneminde ilçe genelinde pembe akasyalar başta olmak üzere çeşitli türlerde 27 bin fidanı toprakla buluşturmuştuk. Bu dönem ise Ihlamur, akçaağaç, kırmızı Amerikan meşesi, oya, çınar yapraklı dut, kurtbağrı, mabet ağacı, süs elması, defne, dağ muşmulası, tespih, akasya, ceviz gibi farklı türden 15 bine yakın fidan dikimi gerçekleştirdik. İlçemiz genelinde ihtiyaç duyulan alanlarda ağaçlandırma çalışmalarımız devam edecek” diye konuştu.