Buldan’da  doğal gaz bilgilendirme toplantısı yapıldı

Buldan’da  doğal gaz bilgilendirme toplantısı yapıldı

Başkan Mustafa Şevik,  Enerya Doğalgaz A.Ş. yetkililerinin katılımı ile Buldan’da doğalgaz çalışmalarının son durumu ve bundan sonraki süreç ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi

Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in makamında gerçekleştirilen toplantıya Enerya Denizli Gaz Dağıtım A.Ş Müdürü İrfan Uçar, Etüt Proje ve Yapım Müdürü Candaş Ali Yıldırım, Buldan Belediyesi İmar İşleri Müdürü Ekrem Uludağ ile Cumhur İttifakı Belediye Meclis üyeleri ve ilçe temsilcileri katıldı.

Buldan’da devam eden doğal gaz çalışmalarında gelinen son durum anlatıldığı toplantıda,  2. Etap çalışmalarıyla ilgili bilgiler verildi.  Başkan Şevik, Buldan’da 2023 yılında başlaması planlanan doğal gaz çalışmalarını, gerekli görüşmeler sonucunda bir yıl öne çekildiğini vurgulayarak, “Ben doğal gaz çalışmalarından çok mutluyum. İki yıl avantajımız var. Denizli’nin üç-dört ilçesini topladığınızda Buldan’daki abone sayısı yapmıyor. Ayrıca Buldanlıların ‘taşıma ile olacağı ve yeterli olmayacağı” yönünde endişesi var. Öyle bir derdiğimiz yok.  Buldan doğal gazı ana hatta bağlanacak.  Çalışmalar hızla devam ediyor. Belediye olarak da bizimde çalışmaları hızlandırılması için tüm imkanlarımızı seferber ettiğimizi vatandaşlarımızın bilmesi gerek.  Hem doğal gaz aboneleri hem de temiz enerji doğal gazı kullanmak için sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlarımız müsterih olsun. Çalışmalar planlandığından daha hızlı ilerlemektedir” dedi.

Enerya Denizli İl Müdürü İrfan Uçar ise 1 etap  çalışmalarının planlandığı gibi ilerlediğini vurgulayarak, “Buldan’daki hedefimiz  en kısa sürede tüm merkez mahallelerine doğal gazı ulaştırmak.  Aslında Buldan’da çalışmalarımız 2023 yılında başlaması planlanıyordu. Ancak Belediye başkanımızla yaptığımız görüşmeler neticesinde bir yıl öne çekildi.  Program dahilinde ve kontrollü bir şekilde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

2. Etap çalışmalarının Cumhuriyet Mahallesinde başlayacağını da belirten Uçar, “Bu ay içerisinde mahalle sakinleriyle görüşmelerimiz olacak.  Konuyla ilgili vatandaşlarımız da bilgilendirilecek.   Şu an çalışmalarımız Saraköy’den gelecek ana hat üzerine yoğunlaştı. Ana aktarım istasyonu için kamulaştırma çalışmalarımızı da yürütüyoruz” dedi.