Buldan, Türk-Çin bilim insanlarını ağırladı

Buldan, Türk-Çin bilim insanlarını ağırladı

PAÜ ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Kahramanmaraş Depremleri ve Çıkarılması Gereken Dersler Sempozyumu”na katılan Türk, Çin ve Japon bilim insanları Buldan’ı ziyaret etti.

Buldan’ın geleneksel el dokumasının dünü ve bugünün sergilendiği Belediye El Sanatları Merkezi’ni ziyaret eden Türk ve Çin bilim insanları, ilçenin yöresel lezzetlerini tattı, “ kırk yıl hatırı” var denilerek ikram edilen Türk kahvesi fincanlarıyla objektiflere poz vererek o anları ölümsüzleştirdiler.

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Kahramanmaraş (Türkiye) Depremleri ve Çıkarılması Gereken Dersler Uluslararası Sempozyumu”na katılan Türk ,Çin ve Japon deprem uzmanları Buldan’ı ziyaret etti. Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Halil Kumsar’in başkanlığında Buldan Belediyesi El Sanatları Merkezi’ni gezen bilim insanlarını Belediye Meclis Üyesi Musa Çetinel, Mustafa Mustak eşlik etti.

Geçmişi M.Ö. 6 bin yıllarına dayanan Buldan dokumasının dünü ve bugününün sergilendiği Belediye El Sanatları Merkezi’ni gezen bilim insanlarına ilçenin yöresel lezzetleri ikram edildi.  İlçenin çağla dövmesini, balcan-boğanını, otlu ve  tahinli pidesini tatma imkanı bulan bilim insanlarına “40 yıl hatırı var” denilerek BELKÜM’de Türk kahvesi ikram edildi.  Kahve fincanlarını havaya kaldırarak objektiflere poz vererek o anları ölümsüzleştiren bilim insanlarına el dokuma ürünlerden hediye edildi.

Türk ve Çin Bilim İnsanları Buldan dokuma ürünlerin satıldığı mağazaları ziyaret ederek bol bal alışveriş yaparak ilçeden ayrıldı.