Buldan Kurban Bayramı'na hazır

Buldan Kurban Bayramı'na hazır

Buldan Belediyesi vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için kolları sıvadı.  

Buldan Belediyesi Temizlik ve Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin Kurban Bayramı süresince görevlerinin başında olacağını belirten Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  “Kurban atıklarının oluşturacağı kötü koku ve çevre kirliliğinin önüne geçmek amacıyla ilçe merkezinde 5, Yenicekent Mahallemizde ise 3 noktada Kurban Atık Kuyuları oluşturduk. Hemşerilerimizden ricamız kurban atıklarını belirlenen noktalara atmaları ve temizlik hususunda duyarlı olmaları” dedi. 

Buldan Belediyesi vatandaşların sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirmesi için kolları sıvadı.  Belediye Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin güvenliği sağlarken, bayram boyunca 7/24 hizmet vereceğini açıklayan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik,   öte yandan Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerinin bayram sonrasına kadar yoğun mesaisine devam edeceğini vurguladı. 

Başkan Şevik özellikle Kurban atıklarının düzenli toplanmasıyla ilgili çalışmaların da tamamlandığını belirterek, “  Kurban bayramında yaşanabilecek kötü koku ve çevre kirliliğinin önlenmesi, vatandaşlarımızın sağlıklı ve huzurlu bir bayram geçirebilmeleri için bir dizi tedbirler aldık. Bunlardan biri kurban atıkları için ilçe merkezinde 5, Yenicekent Mahallemizde ise 3 noktada kurban atık kuyuları oluşturduk.  Hemşehrilerimizden ricam; kötü kokuların yayılmaması, herhangi bir bulaşıcı hastalığa sebebiyet verilmemesi ve çevre kirliliğinin önlenmesi adına kurban atıklarını çöp konteynerlerine, derelere ve çevreye gelişi güzel atmamaları,  temizlik konusunda daha duyarlı olmaları ” dedi. 

Ayrıca satış ve kesim noktalarında bayram sonrası temizliği yapılarak kurban atıklarıyla ilgili bölgelerde görülen olumsuzluklara anında müdahale edileceğinin altını çizen Başkan Şevik,  “Bayram süresince Buldanlı vatandaşlarımızın herhangi bir sorun yaşamaması için tüm önlemlerimizi aldık. Amacımız; bayramın huzurlu bir şekilde yaşanmasını sağlamak, vatandaşlarımızın kurban ibadetlerini sağlıklı bir şekilde yerine getirmelerine yardımcı olmak” diye konuştu.