Buldan Belediyesi’nin ücretsiz enstrüman kursları yoğun ilgi gördü

Buldan Belediyesi’nin ücretsiz enstrüman kursları yoğun ilgi gördü

Buldan Belediyesi tarafından ücretsiz enstrüman kursları, ilçe halkının büyük ilgisini gördü.

7‘den 70’e her yaştan vatandaşın ücretsiz yararlandığı bağlama ve gitar kurslarına olan yoğun talebin kendilerini mutlu ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  gençler başta olmak üzere tüm vatandaşların vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için bu tür kursları önemsediklerini belirtti. 

Buldan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde açılan ücretsiz bağlama ve gitar kurslarından,7’den 70’e her yaş gurubundan çok sayıda kişi yararlanıyor.

Buldan Belediyesi, pandemi nedeniyle uzunca bir süre ara verilen gitar ve bağlama kursları yeniden açıldı. Eğitmen Naci Özkan önderliğinde devam eden gitar ve bağlama kurslarına katılımın yoğun olmasından duyduğu memnuniyeti Belediye Başkanı Mustafa Şevik,  “Buldanlı çocuklarımız, gençlerimiz başta olmak üzere her yaş gurubundan vatandaşımızın vakitlerini en iyi şekilde değerlendirmeleri için bu tür kursları önemsiyoruz, İlk etapta gitar ve bağlama kursu açtık. İleriki dönemlerde, vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda sanatın çeşitli alanlarında da kurslarımız açılacaktır ” dedi.

Bağlama ve Gitar eğitimi ile ilgili Bilgi veren Naci Özkan, ücretsiz olan kurslarda sıfırdan bağlama ve gitar dersleri verdiklerini belirterek, “ Bu dersleri verirken kulaktan dolma değil, notalı eğitim veriyoruz.  6 veya 7’şer kişilik gruplar halinde haftada 2 gün 1’er saatlik eğitimle kurslarımız devam ediyor.  Kültürümüzde önemli bir yeri olan bağlamayı gelecek kuşaklara öğretmek ve gitara ilgi duyan gençlerimizi de yetiştirmek için çalışıyoruz” diye konuştu.  

Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından verilen kurslardan ücretsiz olarak yararlanmak isteyen vatandaşların başvuruları devam etmektedir.