Buldan Belediye Meclisi’nde Deprem konuşuldu

Buldan Belediye Meclisi’nde Deprem konuşuldu

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında toplanan Meclis üyeleri, Meclis üyeleri, Deprem Araştırma Komisyonu kurulmasını gündeme getirdi

Buldan Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarını tamamladı.  Üç gündem maddesini görüşmek üzere toplanan Belediye Meclisi’nin ana gündemini Seferihisar’da meydana gelen ve 114 kişinin hayatını kaybettiği deprem ve depreme dayanıksız binalar oldu. 

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in başkanlığında toplanan Meclis üyeleri, Meclis üyeleri, İzmir’de meydana gelen deprem nedeniyle üzüntülerini dile getirerek, depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan Rahmet, yakınlarına sabır dilediler.  Uzmanların, İzmir depreminin Alaşehir-Sarayköy fay hattını tetikleyebileceği yönünde öngörülerini hatırlatan Meclis üyeleri, Deprem Araştırma Komisyonu kurulmasını gündeme getirdi.  

İzmir depremi ile ilgili üzüntülerini dile getiren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.  Komisyon kurulmasından yana olduğunu vurgulayan Başkan Şevik, “Anadolu toprakları her an deprem üretilebilir.  Komisyon oluşturulması konusunda haklısınız. Ancak geçtiğimiz hafta, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın nezaretinde 19 belediye başkanı bir araya geldik. Burada hem merkezi hem Büyükşehir,  hem de ilçeler bazında çalışmaların yapılması ile ilgili görüş ve önerilerimizi sunduk.  Deprem ile ilgili merkezi yönetim ile birlikte hareket edilmesi gerektiğini düşünüyorum.  O nedenle deprem araştırma komisyonunu için biraz daha bekleyelim derim. Türkiye’de imarda, inşaatın sağlam olmasında bir iyileşme var. İlerleme kaydedildi. 2000 yılı öncesi ve 2000 binden sonrasına bakalım. İzmir’de yaşanan deprem, güçlü bir depremdi. 70’li yıllardaki gibi inşaat modeli olsaydı belki orada 150 değil, Allah muhafaza 150 bin kişi hayatını kaybederdi” dedi. 

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlandı.