Bugün yine 23 Nisan, Ama neşe dolamıyor insan!

Bugün yine 23 Nisan, Ama neşe dolamıyor insan!

Memleket Partisi Pamukkale İlçe Başkanı Savaş Akman, “Neşe dolmasına dolamıyoruz da… Tarih sayfalarında dolaştığımızda, karamsar olma hakkımızın olmadığını da görüyoruz” dedi

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı sebebiyle bir yazılı açıklama yapan Memleket Partisi Pamukkale ilçe Başkanı Savaş Akman, “Hastalıklar mikropla değil, Allah’ın takdiri ile bulaşır: sıtma ve frengi ile savaşmak için yasa hazırlamak günahtır” diyenler vardı. Mustafa Kemal’e milletvekilliğini bile çok görenler. “Bugünkü sınırlar içinde doğmamış ya da bir yerde beş yıldan fazla kalmamış hiç kimse aday olamaz” diye yasa önerileri hazırlayanlar bile vardı. Ama bunların hiçbiri Atatürk’ün demokrasiye olan inancını sarsmadı. Orduya dayanarak kestirme yollardan gitmek kolaycılığına sapmadı. Çıkıp kürsüye gerçeklen dile getirdi inandığı doğruları savundu. İnsanların aklına, sağduyusuna güvendi” dedi

Akman açıklamasında daha sonra şunları söyledi; “Atatürk, halka demokrasiyi, özgürlükten öğretmek ve benimsetmek için “Medeni Bilgiler’ kitabını yazmıştı… Demokrasinin adını bile duymamış olan, demokrasinin hiçbir koşuluna sahip bulunmayan bir halka, demokrasiyi öğretmek ve benimsetmek için kitap yazmış bir diktatör tarihte tanıyor musunuz? Olabilir mi?

– Atatürk, Serbest Fırka’nın kurulması için büyük çaba göstermişti… Kendi eliyle muhalefet yaratmak için çaba göstermiş bir diktatör, tarihte var mıdır? Olabilir mi?

Ne sağdan ne soldan Atatürk'ün yolundan ilerleyen  Memleket Partisi Atatürk ilke ve devrimlerine sımsıkı bağlı bir partidir.Tüm ulusumuzun 23.Nisan Egemenlik ve çocuk bayramını kutlarım.”