Boyacı, ‘Enflasyonla topyekün mücadele gerekir’

Boyacı, ‘Enflasyonla topyekün mücadele gerekir’

MÜSİAD Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, “Enflasyonla topyekün mücadele” anlayışının sıkı bir şekilde benimsenmesi elzem olduğunu, Bakan Bolat’ın indirim çağrısına tam destek verdiklerini söyledi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Denizli Şube Başkanı Engin Boyacı, yeni ekonomi yönetiminin göreve başlamasının ardından geçen dört ayı yaptığı yazılı açıklama ile değerlendirdi, Bakan Bolat’ın indirim çağrısına tam destek verdiklerini söyledi. Başkan Boyacı, “Yeni ekonomi yönetiminin göreve başlamasını müteakiben geçen son 4 ayda, başta parasal sıkılaşma olmak üzere enflasyonla mücadeleye yönelik atılan adımların meyvelerini, orta ve uzun vadede alacağımıza olan inancımız tamdır. Bununla birlikte; söz konusu adımların kısa vadede de etkisini göstermesi adına, “enflasyonla topyekün mücadele” anlayışının sıkı bir şekilde benimsenmesi elzemdir” dedi

İndirime tam destek veriyoruz

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat’ın reel sektör temsilcilerine yapmış olduğu indirim çağrısını memnuniyetle karşıladıklarını ve bu çağrıya MÜSİAD olarak tam destek verdiklerine dikkat çeken Boyacı, “Ekonomi yönetimince alınan kararlar ve uygulanan politikaların etkisinin artması ve fiyatlarda normalleşme sürecinin hızlanması için, iş dünyasının da elini taşın altına koyması gerekmektedir. Bu bağlamda Ticaret Bakanımız Prof. Dr. Ömer Bolat’ın reel sektör temsilcilerine yapmış olduğu indirim çağrısını memnuniyetle karşılıyor ve bu çağrıya MÜSİAD olarak tam destek veriyoruz. Bakanımızın çağrısının hemen ardından perakende sektörünün birçok temsilcisinden gelen destek açıklamaları, fiyatlarda normalleşmeye yönelik algının pozitif seyretmesi bağlamında, oldukça sevindiricidir. Biz de MÜSİAD olarak, sektör ayırt etmeksizin 13 bin 500’den fazla ve 60 bini aşan üye firma sayımızla tüm üyelerimize yeniden “indirim” çağrısında bulunuyor; enflasyonla topyekün mücadele noktasındaki inanç ve kararlılığımızı yineliyoruz.