BİZ, HALKIMIZA HİZMET EDİYORUZ

BİZ, HALKIMIZA HİZMET EDİYORUZ

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, AKP ve MHP ilçe başkanları tarafından yapılan açıklamaya tepki cevabı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum bugün Cumhur ittifakı bileşenlerinin ilçe başkanları tarafından yapılan açıklamada, CHP’nin suçlandığını belirterek, “Merkezefendi Belediyesi 2022 yılı Kasım ayı Meclis Gündeminin 1.maddesinde;

“Merkezefendi Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğünün Çalışma Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğince mevcutta belirtilmiş olan maddelere ek olarak; Şehit Yakınları ve Gaziler Birimi, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Birimi ve Sanat Eserleri Değerlendirme Komisyonu Yönetmeliğinin eklenmesine ilişkin Kültür İşleri Müdürlüğünün yazısı” denmektedir.

Cumhuriyet Halk Partisi Merkezefendi İlçe Başkanı Ali Osman Horzum, konu hakkında yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi; “Söz konusu bu maddeden hareketle AKP ve MHP İlçe Başkanları bir açıklama yapmışlar. Gecesini gündüzüne katarak Merkezefendi Halkımıza hizmet için uğraşan Belediye Başkanımız ve bu Ülkenin Kurucusu Partimize dil uzatmışlardır. Amaçları her fırsatta ilçemizde yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin önünü kesmek, sekteye uğratmak olan Cumhur İttifakı yine akıl dışı bir gündemle halkımızı meşgul etmeye çalışmışlardır.” Dedi.

CUMHUR İTTİFAKI OLUMSUZLUKLARI ÖRT BAS EDİYOR

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz ki; Belediye Başkanımız ve Partimiz Milletimizin hizmetinde, birlik ve beraberlik içerisinde, barış ve huzur ortamında halkımızın yaşamını sürdürmesi için uğraşmaktadır. Bu arkadaşlarımız Nuh Kavmi özentisi arıyorlarsa, Milattan Önceye gitmelerine gerek yok, yorulmasınlar AKP İktidarı ile küçük ortağının dönemine baksınlar. Yurtlarda el kadar sayısız çocuklarımıza yapılanlar karşısında “Bir seferden bir şey çıkmaz” diyen zihniyet kimindir? Bunların Bakanı değil miydi bu açıklamayı yapan. Bu ve buna benzer olaylar araştırılsın diye Millet İttifakının Mecliste verdiği Araştırma Önergeleri kimlerin oyları ile reddedildi? AKP ve küçük ortağı MHP’nin oyları ile reddedildiği Meclis Tutanaklarında mevcuttur. Cumhur İttifakı ahlak ve aile yapımıza karşı yapılan her olumsuzluğun ve kötü örneklerin üzerini ört bas etmiştir. 

Bu toplumun ahlak yapısı, madde bağımlılığı, icra dosyaları, aile yıkımları, kadın cinayetleri bu iktidar döneminde artmadı mı? Ülkemizin maalesef uyuşturucu cenneti!haline geldiği, Devlet İstatistik Enstitüsünün verilerinde bile mevcuttur. Uyuşturucu madde istatistiklerine ve uyuşturucu kullanma yaşlarına baktığımızda her şey ortadadır. 

Bu ülkenin bağımsızlığı ve üniter yapısı için canlarını veren Şehitlerimiz ile Gazilerimizin değerleri ve önemleri bizlerce bilinmektedir. Partimizin ve ülkemizin kurucusunun adının başında GAZİ ünvanı yer almaktadır. Bizler bu bilinçle büyüdük ve bu bilinçle bakıyoruz. Ama maalesef mevcut iktidar ve küçük ortağı Gazi ve Şehitlerimiz arasında bile ayrım yapmaktadır. Şehit ve Gazilerimizi bile kendi aralarında kategorize eden bu iktidara halkımızda ilk seçimlerde gereken cevabı verecektir. 

Kırmızı Bültenle aranan terörist Osman Öcalan’ı Devlet kanalı olan TRT’ye çıkartıp Cumhur İttifakına oy isteten, ne verilerek alındığı bilinmeyen mektubu okutanlarda bunlar değil miydi? Kandil görüşmeleri, Oslo görüşmeleri bu iktidar tarafından yapılmadı mı? Bu İktidar ve küçük ortağı Kamu Kurumlarımızın başından Türkiye Cumhuriyeti ibaresini kaldırmadı mı?Şimdi kalkıp da bu ülkenin değerleri üzerinden sömürü siyaseti yapmasınlar.

PARTİMİZ DENİZLİ HALKINA HİZMET ETMEKTEDİR 

Toplumsal Cinsiyet Eşitliğini sadece ve sadece maalesef belaltı olarak gören bu zihniyet ülkemize yakışmamaktadır. Daha dün meydana ip atanlar ile kendisine ip atılanlar bugün kol kola aynı ipi tutmuşlar beraber bu ülkenin dinamiklerini değiştirmeye çalışmaktadırlar. Toplumsal Cinsiyet Eşitliği; özellikle Kadın Hakları bağlamında sosyal bilimlerde yer edinmiş bir kavramdır. Bu kavramın içeriği aile içi şiddet, kadının hakları, aile içinde rollerin adil dağılımı, kadın veya erkek olmaktan dolayı ayrımcılık yapılmamasına dairdir. Bu kavram kadınların maruz kaldığı eşitsizliklere çözüm üretmek için uygulamalar geliştirilmesidir. Toplumsal yaşamın içindeki rollerde yani çalışma hayatında, kamu hizmeti alımında ve özellikle aile içinde erkek ve kadın rollerinin ve toplumsal itibarların eşit veya adil dağılımı talebidir. Bu kavramın yani Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 2009 yılından bugüne değin yayınlamış olduğu “TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ ULUSAL EYLEM PLANLARI”nda Devletimizin resmi bir politikası olarak kabul edildiğini görmekteyiz. Nihayetinde Bakanlığın güncel olarak yayınlamış olduğu, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele 4. Ulusal Eylem Planında da (2021-2025), bu kavramın temelinde resmi politikanın sürdürüldüğünü görmekteyiz. 

Cumhur İttifakının İlçe Başkanlarına T.C. Aile BakanlığınınTOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ üzerine Ulusal Eylem Planlarını adreslerine göndereceğimizi de taahhüt ediyoruz ve umarız okurlar. Hala iddialarının arkasındalarsa, Merkezefendi Belediyesi Meclis Üyelerine ve Halkımıza yaptıkları bu çağrıyı T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanına da yapmalarını bekliyoruz. Ülkemizin kurucusu Cumhuriyet Halk Partisi ve gönül verenlerine ayar vermek, ahlak öğretmeye kalkışmak hiç kimsenin hakkı da haddi de değildir. Onlar önce gitsinler kendi dönemlerinin ahlaksızlıklarını, yolsuzluklarını bir sorgulasınlar. Merkezefendi halkı 2019 yılında gereğini yaptı, halkımızda ilk seçimlerde gereğini yapacaktır. Partimizin amacı; Ülkemizin birlik ve beraberlik içerisinde, mutlu ve huzurlu bir şekilde genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle barış ve sevgi içerisinde yaşanmasını sağlamaktır. Değerli Halkımızda bunun bilinciyle ilk seçimlerde gereğini yapacaktır. İktidardan uzaklaştığını gören Cumhur İttifakı, işte böyle yüksek zeka örneği! sergileyerek öküz altında buzağı aramaya devam etsinler"