Birsen ÇELİK Panele Katıldı

Birsen ÇELİK Panele Katıldı

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen ÇELİK, Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi ve Şehir Planlaması bölümleriyle ortaklaşa düzenlenen "Kadın ve Yerel Yönetimler" paneline…

Bozkurt Belediye Başkanı Birsen ÇELİK, Süleyman Demirel Üniversitesi Siyaset bilimi ve Kamu yönetimi ve Şehir Planlaması bölümleriyle ortaklaşa düzenlenen "Kadın ve Yerel Yönetimler" paneline konuşmacı olarak katıldı.

Panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Nilüfer Negiz üstlendi. Aktif siyasette eşit temsilin olmadığı, TBMM de 10287 erkek millet vekiline karşılık, 494 kadın milletvekilinin seçildiği, yerel yönetimler de ise durumun daha kötü olduğu, 19 yerel seçimde 35000 erkek Belediye Başkanına karşın, 150 kadın belediye başkanının seçildiği belirtildi.

Kadın dostu Kentler ve Kent dostu kadınların olabilmesi için, mutlaka kadınların eşit temsilinin olması gerektiği vurgulandı. Soru-cevap şeklinde geçen son oturumda, çok renkli saatler yaşandı. Gençlere siyasete girmeleriyle ilgili önerilerde bulunan Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, gençlerin sevgi çemberiyle karşılaştı.