Bir tarihi değer daha ortaya çıkarılıyor

Bir tarihi değer daha ortaya çıkarılıyor

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in “Kültür Ringi” proje kapsamında yürüttüğü çalışmaları devam ediyor.

Buldan Belediye Başkan Mustafa Şevik’in ilçenin geleceğine damga vuracak Kültür Ringi Projesi kapsamında Çarşı Sokak’ta yürütülen sağlıklaştırma ve restorasyon uygulamalarının ardından Tarihi Çarşı Camisi’nin etrafındaki dükkanların yıkılacağı belirtildi. Başkan Şevik’in talebi üzerine Buldan’a gelen Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç ve ekibi, tarihi camide incelemelerde bulundu.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, ilçenin tarihi ve kültür mirasına sahip çıkmaya devam ediyor. Başkan Şevik’in İlçe turizminin gelişmesine önemli katkı sağlayacak “Kültür Ringi” projesi kapsamında yürüttüğü sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulaması hızla devam ediyor.  Buldan Belediyesi, Çarşı Sokakta çalışmaları tamamlanan sağlıklaştırma ve restorasyon uygulamasıyla bütünlük sağlaması ve Osmanlı dönemine ait Tarihi Çarşı Camisi’nin görünürlüğünün sağlanması amacıyla,  etrafını çevreleyen dükkanları yıkmak için çalışma başlattı. Buldan Belediyesi’nin yıkım işleminin Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılması veya belediyeye yıkım izni verilmesiyle ilgili incelemelerde bulunmak üzere Buldan’a gelen Aydın Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç ve ekibi Belediye Başkanı Mustafa Şevik’i makamında ziyaret etti.

Başkan Şevik, “Tarihi Cami’nin bitişiğindeki dükkânlar yıkıldığında, caminin çehresi açılacak, görünürlüğü sağlanacak.  Ayrıca, belediyemizce ‘Kültür Ringi’ projesi kapsamında uygulanan sokak sağlıklaştırması ve restorasyon uygulamalarıyla bütünlük kazanacak” dedi.

BULDAN’DA BİR TARİH DAHA DEĞER BULACAK

Bir dönem bölgenin ticaret merkezi olan tarihi Çarşı Meydanı yeniden eski hareketliliğini kazandırmak için çalışma başlattıklarını belirten Başkan Şevik, “Türkiye’nin dört bir tarafından ticaret için Buldan’a gelen tüccarlar malları çarşı meydanında satarmış. Bu bölgede tüccarların konakladığı çok sayıda han bulunurmuş.  Alt katında atların üst katlarda tüccarların konakladığı hanlardan yalnızca bir tanesi ayakta kalmış. Burası’nı da turizme kazandırmak istiyoruz.  Ayrıca meydanda, görüntü kirliği oluşturan iki adet yeni yapı mevcut. Bu binaların kamulaştırılması için karar aldık.  O binalar yıkılarak meydana kazandırılacak. Böylelikle tarihi çarşı yeniden eski hareketliliğine kavuşmuş olacak” diye konuştu.  

Başkan Şevik, Çarşı Meydanı’nda yapımı tamamlanan süs havuzu çevresinde, meydanın tarihi dokusuna uygun düzenleme yapılacağını belirterek, “Havuzun çevresinde düzenleme yapılacak. Üstü ahşap ile kapatılacak. Taş ile ahşabın mükemmel uyumunu burada göreceğiz. Çalışmalar tamamlandığında  Tarihi Çarşı Camisi ve meydan ilçe turizmine yeni bir hareketlilik katacak” diye konuştu.