Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü” etkinliği yapıldı

Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü” etkinliği yapıldı

İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde “40 Yıl, 40 Eser” Etkinliği Kapsamında  “Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü Dijital Sergi Açılışı düzenlendi

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Kısakürek ailesinin daveti üzerine İstanbul Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen “40 Yıl, 40 Eser” Etkinliği Kapsamında  “Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü Dijital Sergi Açılışı"na katıldı.  Etkinlikte Kısakürek ailesiyle de bir araya gelen Başkan Şevik, “Eserleriyle hayatımıza yön veren Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i 40. vefat yılında saygıyla yad ettik” dedi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Türk şair, romancı, oyun yazarı ve İslamcı ideolog Necip Fazıl Kısakürek’i vefatının 40.yıl dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen 40 Yıl, 40 Eser” Etkinliği Kapsamında  “Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü” etkinliği ile Dijital Sergi Açılışı’na katıldı.  Başkan Şevik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte Necip Fazıl Kısakürek Kültür ve Araştırma vakfı Mütevelli heyeti Mehmed Kısakürek, Osman Kısakürek ve Doç. Dr. Şükrü Karatepe başta olmak üzere Kısakürek ailesiyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “40 Yıl, 40 Eser” Etkinliği Kapsamında “Bir Şiir Bir Hayat/Sakarya Türküsü” Dijital Sergi Açılışı" etkinliğinde yaptığı konuşmada, “Üstadın Türkiye sevdasını, büyük ve güçlü Türkiye idealini siyasetimizin merkezine biz onun tavsiyeleriyle yerleştirdik. Onun yücelttiklerini biz de her zaman baş tacı ettik. Onun reddettiklerini ise biz de elimizin tersiyle ittik” dedi.

Başkan Şevik, “Eserleriyle hayatımıza yön veren Üstat Necip Fazıl Kısakürek’i 40. vefat yılında saygıyla yad ediyoruz. Dünya görüşümüzün şekillenmesinde, üstadın şiirlerinin, eserlerinin çok büyük etkisi oldu. Siyaset yoluyla hizmet etme davamızda da aynı şekilde üstadın hayatı bizlere hep yol gösterdi” diye konuştu.