Bir proje daha PASVAK’ta hayat buluyor

Bir proje daha PASVAK’ta hayat buluyor

Toplumda farkındalık oluşturan, özellikle de çocuklar ve gençlerin bireysel gelişimine katkı sağlayacak projelerin her daim içerisinde ve yanında olan PASVAK ile yeni bir işbirliğinin imzası atıldı.

Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Merkezefendi Belediyesi Anadolu imam Hatip lisesinde öğrenim gören öğrencilerin sabretmek, paylaşmak, yardımlaşmak, şükretmek ve israf etmemek gibi değerleri somut bir uygulamayla yaşayarak öğrenmeler amacıyla Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Pamukkale Sağlık Eğitim Vakfı arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

   İmza töreni; PASVAK Yönetim Kurulu üyeleri Abil ÇETİN, Kerim ÇIRALI, Nafiz Öz ve Prof. Dr. Bülent TOPUZ, Merkezefendi İlçe Milli Eğitim Müdürü Taşkın Osman YILDIZ, Merkezefendi Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Hasanoğlu ve Merkezefendi MEM proje ofisi biriminden Gül Nihal ÜŞÜR’ün katılımıyla gerçekleşti.

   Bu uygulamanın büyüterek bütün Denizli’ye mal etmeyi düşünüyoruz diyen PASVAK Yönetim Kurulu başkanı Prof. Dr. Bülent TOPUZ;  İmam Hatip okulundaki çocuklarımız birer gün kurumumuzda çalışacaklar. Çalıştıkları neticesinde edindikleri izlenimleri geri bildirimde bulunacaklar. Biz de bunun üzerine, uygulamalı yerinde bir eğitimin çocuklarımızın gelişimine olan katkısını gözlemlemiş olacağız. Daha evveliyatında da yaptığımız bu uygulamayı büyüterek bütün Denizli’ye mal etmeyi düşünüyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.’’ dedi. 

Hepimiz bu toplumda doğuyor, büyüyor ve yaşlanıyoruz diyen Taşkın Osman YILDIZ; ‘’ Bugünün çocukları teknoloji bağımlısı, teknolojiden kendisini kurtaramayan ve bu nedenle de daha çok pragmatik yaklaşımlar geliştiren nesil haline geldi. Bu tür sosyal sorumluluk projeleri çocuklarımızın toplumda beraber yaşadığı alt katmandaki insanlar yardım etmeye ve onlara yardım ederken kendini geliştirmeyi öğretiyor. Temel hedefimiz temel amacımız bu. Çünkü hepimiz bu toplumda doğuyor, büyüyor ve bu toplumda yaşlanıyoruz Eğer değer ve erdem konusunda bu çocukları doğru yetiştirirsek, yarın yaşlılığımız gençliğimizde yaşayamadığımız mutluluklarımızı yaşatma konusunda imkân olarak ortaya koyacaktır. Ben iyi sonuçlar vereceğini düşünüyorum o yüzden katkı sunan PASVAK Yönetim Kuruluna içtenlikle teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.’’ dedi.

   Öğrencileri adına heyecanlı olan Abdullah Hasanoğlu; ‘’Okulum gözde bir okul. Öğrencileri son derece kalitelidir. Akademi konuda çok çalışma yapılıyor. Sosyal sorumluluk anlamında da bir şeyler bir şeyler yapmamız gerektiğini düşündük. Çocuklarımızın manevi yönden doyurulmasına katkıda bulunulması gerekiyordu. Bu anlamda Gülnihal hocam güzel bir teklifi oldu. Biz hemen kabul ettik. PASVAK yönetim kuruluna teşekkür ediyorum böyle bir projede bize ev sahipliği yaptı. İlçe milli eğitim müdürüne teşekkür ediyorum bize rehberlik etti önümüzü açtı. Bu proje öğrencilerime çok olumlu bir şekilde geri dönüş yapacağını düşünüyorum. Teşekkürler hayır olur inşallah.’’ dedi.