BİR DİZİ CEZAYA AF GELİYOR

BİR DİZİ CEZAYA AF GELİYOR

Seçim çalışmalarına giren Ak Parti iktidarı, borç yapılandırması konusunda yeni adımlar atıyor. Sızan bilgilere göre, Kamu kurumlarına olan borçların cezalarını yeniden yapılandırılacak

Kabine Toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 84 milyona hitap etti. Ana gündemini ekonomi, seçim ve güvenlik konularının oluşturduğu toplantıda borç yapılandırmasına ilişkin çok kritik kararlar alındı. Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı borç yapılandırmasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Kamu kurumlarına olan borçların cezalarını yeniden yapılandırıyoruz. 2 bin lirayı aşmayan vergi dairelerine olan borçların tahsilinden vazgeçiyoruz" ifadelerini kullandı.

KAMU ALACAKLARININ CEZALARI SİLİNECEK

Vatandaş ve şirketlerin vergi, prim yükümlülükleri başta olmak üzere kamu kurum ve kuruluşlarına olan borç cezaları kaldırılacak.

BORÇLAR TİKSİTLENDİRİLECEK

Tüm borçlara belirli bir oranda güncelleme ve taksitle ödeme imkanı getirilecek. Davalı vergi ve prim dosyaları da bu kapsamda olacak. Teklifle matrah artırımını ve işletme kayıtlarının düzeltilmesi sağlanacak.

KYK BORÇLARI DA VAR
Yüksek öğretim kredi borçlarında endeks dışındaki borcun da yeniden yapılandırılarak taksitle ödenmesi sağlanacak. 31 Aralık 2022 tarihinden önceki 2 bin lirayı aşmayan icralık durumdaki vergi, ceza, faiz gibi tüm başlıklardaki borç cezaları silinecek. (Mynet.com)