Bıçakçılık Teknolojileri konuşuluyor

Bıçakçılık Teknolojileri konuşuluyor

PAÜ Bıçakçılık ve El Aletleri Teknolojisi Programı Akademisyenleri Üniversite-Sanayi İş Birliği İçin Görüşmeler Gerçekleştirildi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Serinhisar Meslek Yüksekokulu (MYO) Bıçakçılık ve El Aletleri Teknolojisi Programı akademisyenleri Bursa’da PİRGE firmasını ziyaret ederek yapılması planlanan atölye yatırımı, staj işbirliği ve teknik geziler hakkında iş birliği görüşmeleri gerçekleştirdi.

Pamukkale Üniversitesi Serinhisar MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci, Bıçakçılık ve El Aletleri Teknolojisi Programı Akademisyenleri Öğr. Gör. Erol Büker, Öğr. Gör. Mikail Hocaoğlu ve Öğr. Gör. Fatih Ilgın iş birliği ve destek görüşmeleri için Türkiye’nin önde gelen bıçak üretim tesisi olan Bursa’daki PİRGE firmasını ziyaret ederek bıçakçılık bölümünde yapılması planlanan atölye yatırımı, staj işbirliği ve teknik geziler hakkında çeşitli görüşmeler yaptı. 

PİRGE görüşmesi sonrası Bursa’nın köklü otomotiv yan sanayi firması olan ERMETAL firması ve ERMETAL şirketler grubunda olan BENMAKER firması ziyaret edilerek firma yetkilileri ile BENMAKER firması bünyesinde eğitim atölyelerine özel üretilen CNC makinaları ve üniversal takım tezgâhları hakkında bilgi alışverişi yapıldı. İlerleyen dönemde bıçakçılık ve el aletleri üretim teknolojisi programımıza üretilen bu makinaları kazandırabilmenin yolları konuşuldu.