Bıçakçılık atölyesi için ilk adımlar atıldı

Bıçakçılık atölyesi için ilk adımlar atıldı

Bıçakçılık ve El Aletleri Üretim Teknolojisi Programına bu yıl öğrenci kabul etmeye başlayacak olan Serinhisar Meslek Yüksek Okulu’nda bıçakçılık atölyesi kurulması için ilk adımlar atıldı.

Denizli’de Serinhisar MYO’da bıçakçılık atölyesi kurulması için toplantı gerçekleşti. Toplantıya Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi, Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci, Yatağan Esnaf Sanatkârlar Odası Başkanı Âlim Ayduran, Yatağan Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Erkan Kaya, Bıçakçılık Kooperatifi Başkanı Yılmaz Başyeğit, Müftü Arif Akşit Eğitim ve Kültür Vakfı yöneticileri, Bursa’nın önde gelen firmalarından PİRGE’nin Sahibi Ömer Pirge ile Yatağanlı bıçakçı esnaflar katıldı.

Türkiye'de ilk ve tek olan bu bölümün örnek bir proje olarak sahiplenilmesi gerektiğini vurgulayan Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Ali Ekinci, atölye kurulumunun sektör-okul işbirliği ile yapılmasının, sektörün ihtiyaç duyduğu aranan eleman ihtiyacını daha iyi karşılayacağını ifade etti. Toplantının devamında Malzeme ve Malzeme İşleme Teknolojileri Bölümü Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Erol Büker bölüm tanıtımı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Hedefler, atölye ihtiyaçları ve sektörden beklentiler ifade edildi. Toplantıda, katılımcılar tarafından atölyenin malzeme ihtiyaçlarının karşılanması hususunda iş birliğine gidilmesi kararı alınırken, toplantıya katılamayan bıçakçı esnafların da sürece dâhil edilerek, ileri bir tarihte yeniden toplantı gerçekleştirilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.(İHA)