Beyağaç'ta Kadın Üretimi Başkan Pütün İle Atağa Kalktı

Beyağaç'ta Kadın Üretimi Başkan Pütün İle Atağa Kalktı

Beyağaç'ta Kadın Üretimi Başkan Pütün İle Atağa Kalktı

Denizli’nin Beyağaç İlçesinde kadınlar üretimde söz sahibi olmaya devam ediyor. Kadınların el emeğini ekonomik değere dönüştürecek ve kadın emeği üretiminin artışına katkı sunmak amacıyla kurulan kadın kooperatifinin ilk adımı saç böreği yapılarak tanıdıldı.  

Beyağaç İlçesinde kadınların bir araya gelmesiyle S.S. Beyağaç Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifine destek olmak amacıyla hayata geçirilen ikinci kadın kooperatifi hizmete açıldı, açılır açılmaz vatandaşların uğrak noktası olmaya başladı.

“KADIN “GİRİŞİMİ KOOPERATİFİ’NE TAM DESTEK”

 
Beyağaç Belediye Başkanı Sezayi Pütün; “Kadın kooperatifinin ilçemizin gelişimi ve tanıtımı açısından büyük bir adım olduğunu, özellikle üretim yapan kadınların emeklerinin ve ürünlerinin değerlendirilmesi aşamasında önemli bir rol oynayacaktır. Kadınlar el ele vererek kooperatifleşip tüzel kişilik kazanmaları önemli bir adımdır. Kadınlarımıza ve İlçemize hayırlı olsun” dedi.

Fatma Çahan : 

Beyağaç Belediyesi’nin destekleri ile kurmuş olduğumuz Kadın Girişimi Üretim ve İşleteme Kooperatifimizin desteklenmesi yerel üretime sahip çıkmak anlamını taşıdığını ifade eden Fatma Çahan, “En kısa zamanda Kadın kooperatifimizde satışlarımıza başlayacağız, öncelikle yöresel tarhanamızla başlayan Kadın kooperatifinde kurutulmuş biberimizi, eriştemizi, domatesimizi ve yöresel ürünlerimizi satışa sunacağız. Bizlere bu imkanı sunan Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.