Beyağaç'ta Festival ve Yağlı Güreşler Başlıyor

Beyağaç'ta Festival ve Yağlı Güreşler Başlıyor

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, devlet sporcusu Denizli'nin gururu Hüseyin Çokal ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi

 

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, devlet sporcusu Denizli'nin gururu Hüseyin Çokal ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

Gençlere yağlı güreşi sevdirmek, Kırkpınar’ın altın kemerli başpehlivanı ve devlet sporcusu Hüseyin Çokal’ın  ismini yaşatılmak amacıyla bu yıl 12’ncisi düzenlenen Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri, Tarhana Festivali ile birleştirildi.

Mimar Gökhan Sarıkavak’ın güreş ağalığını yağacağı 12. Geleneksel Beyağaç Belediyesi Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri-Kültür ve Tarhana Festivali, 15-17 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

FESTİVAL PROGRAMI

Festival; 15 Eylül Cuma günü, 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nda düzenlenecek açılış töreni ile start alacak. Kortej yürüyüşü, folklor gösterisi, protokol konuşmaları, fotoğraf sergisi, topan tarhana ikramı ve En İyi Topan Tarhana Yemeği Yarışması’yla ilk gün etkinlikleri sona erecek. 16 Eylül Cumartesi günü yayla gezileri düzenlenecek, topan tarhana ikramı yapılacak. Akşam Ayşe Dinçer konser verecek. Festival Pazar günü 400 pehlivanın kol bağlayacağı yağlı pehlivan güreşleri ile son bulacak.

“İLÇEMİZİN TANITIMINA KATKI SAĞLAYACAK”

Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, devlet sporcusu Hüseyin Çokal ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Başkan Akçay; “Bu festival, ilçemizin tanıtımına da katkıda bulunacak. Son yıllarda turizmin öncelikli geleceği olan, alternatif yayla turizmi için, çok bakir konunda bulunan Yumaklı, Karagöl, Topuklu, Anıt Karaçam Ormanları, Kartal Gölü, Eşen Gölü ve Eren Günü’nün yerli ve yabancı turistlere tanıtılmasını da sağlayacak” diye konuştu.

“HERKESİ, ŞİRİN İLÇEMİZE DAVET EDİYORUM”

Başkan Akçay; “Milli ve manevi değerlerimizin tanıtılması, bu değerlerin daha iyi anlatılması ve misafirlerimiz tarafından değerlerimizin daha iyi anlaşılması için herkesi, her zaman olduğu gibi, ağaçların gölgesinde; topan tarhana aşı yemek, yağlı pehlivan güreşi seyretmek için şirin ilçemiz Beyağaç’a davet ediyoruz. Beyağaç insanının sıcaklığının, samimiyetinin ve misafirperverliğinin farklılığını yaşamanızı istiyoruz. Sevinçlerimizi zirveye çıkarmak, bizleri yalnız bırakmayacak olan dostlarımızla ve misafirlerimizle birlikte, bayram havası içerisinde bir festival gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.