Berberoğlu’ndan dikkat çeken öneri

Berberoğlu’ndan dikkat çeken öneri

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi İkinci Başkanı Türkay Berberoğlu’ndan Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun’a dikkat çeken öneri

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi İkinci Başkanı Türkay Berberoğlu ve Denizli Veteriner Hekimleri Odası Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti. Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi İkinci Başkanı Türkay Berberoğlu, Coşkun’a dikkat çeken bir öneride bulundu. Berberoğlu, Denizli Veteriner Hekimleri Odasi Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Vali Coşkun'a, “hayırlı olsun” dileklerini iletti, görevinde başarılar diledi.

Ziyarette mesleki faaliyetler ile ilgili Vali Coşkun’a bilgi aktaran Berberoğlu, Kurban Komisyonu ve mesleki sorunları dile getirdi. Sokak hayvanlarıyla ilgili önerisini de Vali Coşkun’a sunan Berberoğlu, kalıcı çözüm için neler yapılması gerektiğini anlattı ve veteriner hekimler olarak bu konuda görev almaya hazır olduklarını söyledi. Sundukları önerilerin kabul edilmesi halinde her gün şikâyetlere konu olan kentteki önemli bir probleminde çözüme kavuşturulacağını anlatan Berberoğlu,  “6’şar aylık iki dönem halinde çalışma yapılmasını öneriyoruz. Birinci aşama çiftleşme dönemine kadar sokaklardaki hayvanlar cinsiyetlerine göre toplanarak, kentin farklı bölgelerindeki iki hayvan barınağına konulmalı. Bunun yapılması üremenin önüne geçilmesi için önemli adımdır. Bir sonraki aşamada ise kısırlaştırma yapılmalıdır” dedi.