Berberoğlu, ‘Kekik üreticisi kaderine terk edildi’

Berberoğlu, ‘Kekik üreticisi kaderine terk edildi’

Denizli’de İyi Parti Pamukkale İlçe Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, seçim çalışmaları kapsamında ürettiği kekiği ile meşhur Gözler Mahallesi’ni ziyaret etti.

Denizli’de seçim çalışmalarına hızlı başlayan, seçim bürolarını kuran İyi Parti Pamukkale İlçe Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, Pamukkale ilçesine bağlı 61 mahallede vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günde ürettiği kekiği ile ünlü Gözler Mahallesi’nde kekik üreticileriyle bir araya gelerek çiftçinin sorunlarını dinleyen İyi Parti Pamukkale İlçe Belediye Başkan Adayı Türkay Berberoğlu, ‘Ne yazık ki kekiğin başkentinde kekik üreticisi kaderine terk edilmiş. Üreticinin sesini duyan yok. Bin bir zorlukla kekik üreten çiftçi tüccarın elinde oyuncak olmuş” dedi.

Kekik üreticisinin sesini duymayanlara duyurmak için Gözler’e geldiklerine dikkat çeken İyi Parti Pamukkale İlçe Belediye Başkan Adayı Berberoğlu, “Bölgede yaklaşık 150 bin dekar alanda yılda 17 bin ton civarında kekik üretimi yapılıyor. En kaliteli, yağ oranı en yüksek kekik te buralarda üretiliyor. 'İzmir bilyalı kekik' diye tabir ettiğimiz kekik çeşidi başta olmak üzere burada yetişen ürünler, yaklaşık 6 bin üreticimizin kazanç kapısı. Kekik yaklaşık 60-65 milyon dolarlık ihracat getirisi olan bir ürün. Geçen senelerde kilogramı 30 -40 TL lerden satılan kekiğin fiyatı şuan 12 TL, bu fiyata bile alan yok. Üreticinin ürettiği kekiğin yüzde 80’i hala satılmamış depolarda duruyor. Öncelikle valimize, tarım il müdürümüze, belediye başkanlıklarına duyurumuzdur Kekik Gözler ’den yayılan bir olay. 20- 25 yıl önce kekiğin ne olduğunu, kekik üretiminin burada nasıl başladığını ben çok iyi biliyorum. Eğer kekiğin ana vatanı, merkezi olan Gözler burada yok sayılacaksa, bu büyük bir hata olur. Bunu tüm makamlara iletmek için buraya geldik. Bu büyük bir hatadır. Bunun göz ardı edilmemesini istirham ediyorum. Kekik te durum böyleyken adaçayı üreticinin de derdi bini aştı. Zaten satışı biten depolarda bekleyen adaçayına verilen fiyat şuan 8’ TL büyük fiyat, çok büyük zarar demek. Rotamız net, pusulamız millet. Bu sorunların çözümü biz İYİ’ler le olur.” Dedi