BENAZUS VE ERGÜR SÖYLEŞİSİ İLGİ İLE İZLENDİ

BENAZUS VE ERGÜR SÖYLEŞİSİ İLGİ İLE İZLENDİ

Denizli’de bulunan ve öğrencilere kitaplarını imzalayan, konferanslar veren Hanri Benazus, 3 Nisan Salı günü Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Havva Ergür ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi Sergi Salonlarında düzenlenen ve 27 Mart 2018 Salı günü açılışı yapılan "Atatürk Fotoğrafları" ve "Cumhuriyetin İlk Anıt Kadınları" konulu 240 adet fotoğrafın yer aldığı sergi, 7 Nisan 2018 Cumartesi gününe kadar izlenebilecektir.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı, açıklamada şu konulara değinildi :

Sergi süresince Denizli’de bulunan ve öğrencilere kitaplarını imzalayan, konferanslar veren  Hanri Benazus, 3 Nisan Salı günü Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi  Havva Ergür ile bir söyleşi gerçekleştirdi. Vakfın seminer salonunda gerçekleşen söyleşiye, Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri katıldı. Sayın Benazus söyleşiye, Cumhuriyetin ilk yıllarındaki Türkiye’nin durumunu anlatarak başladı. Ardından 8 yaşındayken Aydın'ın Ortaklar beldesinde Atatürk’le karşılaştığı ve tanıştığı anı öğrencilerle paylaşırken, Atatürk'ün masasındaki leblebileri nasıl yediğini de anlattı. Öğrenciler, Sayın Ergür’ün sorularını yanıtlayan Sayın Benazus’u büyük bir dikkat ve ilgiyle dinledi. Kimi zaman esprili kimi zaman duygusal anlar yaşanan söyleşide, Pamukkale Üniversitesi Şiir Topluluğu Başkanı Abdurrahman Kalbur, “Mustafa Kemal’i Düşünüyorum” isimli şiiri okudu. Söyleşinin sonunda Hanri Bey’in çocuk yaşta Ulu Önder Atatürk’ün masasından yediği leblebileri temsilen tüm katılımcılara leblebi  dağıtıldı.