Belediyeden ilçenin kanayan yaralarına neşter

Belediyeden ilçenin kanayan yaralarına neşter

Buldan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, Süleymanlı Mahallesi’nde vatandaşın arazisinden geçtiği gerekçesiyle şikayet konusu olan yolda çalışma başlattı.

Buldan’ın, kuş cenneti doğa harikası Yayla Gölü’nü bünyesinde barındıran Süleymanlı Mahallesi’nde, yol yapım çalışmalarına başlayan Buldan Belediyesi, mahallenin kanayan yarasına neşter vurdu. Önceki dönem yapılan ve vatandaşın arazisinden geçtiği gerekçesiyle sürekli şikayet konusu olan yola Belediye’nin iş makineleri girdi, ilk kepçe vuruldu.

Süreçle ilgili bilgi veren Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Yol, önceki dönem yapılmış. Yaklaşık 300 metrelik bir yol. Ancak vatandaşın tapulu arazinden geçiyor. Vatandaş şikayetçi olduğu gibi, mahalle sakinleri de yolun bir an önce düzeltilmesini talep ediyordu.  Yolda çalışma başlattık. Kısa sürede tamamlayarak vatandaşımızın mağduriyetini gidermek istiyoruz” dedi.

1. Derece Doğal Sit Alanı içerisinde yer alan göl ve çevresi turistik bir kamp yeri olarak kullanıldığı ve yılın 12 ayı doğa tutkunların uğrak yeri olan Yayla Gölü’nün bulunduğu Süleymanlı Mahallesi’nde de turizme yakışır düzenlemelerin yapıldığını dikkat çeken Başkan Şevik, mahalle içerisinde çalışmaların devam edeceğini vurguladı.