BDDK'NIN KREDİ KARARI SONUÇLARI ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BELLİ OLACAK

BDDK'NIN KREDİ KARARI SONUÇLARI ÖNÜMÜZDEKİ SÜREÇTE BELLİ OLACAK

Denizli Sanayi Odası Haziran ayı olağan Meclis toplantısı, 28 Haziran 2022 Salı günü Müjdat Keçeci Meclis Salonunda gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Mehmet Tosunoğlu’nun açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda, Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, BDDK'nın kredi kullanımına ilişkin karar ürerine bir konuşma yaptı.

Keçeci, “Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) aldığı karara göre bankalar ve finansal kuruluşlar dışındaki bağımsız denetime tabi şirketlerin kredi başvurusu yaptıkları tarih itibarıyla yabancı para nakdi varlıklarının (altın dahil, efektif döviz ile bankalardaki yabancı para mevduat) Türk Lirası karşılığının 15 milyon TL'nin üzerinde olması halinde, bu şirketlerin yabancı para nakdi varlıklarının, en güncel finansal tablolarına göre aktif toplamından veya son 1 yıllık net satış hasılatından büyük olanının yüzde 10'unu aşması durumunda, söz konusu şirketlere TL cinsinden yeni bir nakdi ticari kredi kullandırılmamasına karar verildi. Yani BDDK, 24 Haziran 2022 tarihinde aldığı 10250 sayılı kararla, bağımsız denetime tabi şirketlerin bankalardan kredi kullanabilmesini sahip oldukları 900 bin doların üzerindeki yabancı varlıkları TL’ye çevirmeleri şartına bağlamış oldu. Bu kararın avantajları ya da özellikle ihracatçı firmalarımız için dezavantajları olur mu bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz.” dedi.

Başkan Keçeci’nin konuşmasının ardından, Heimtextil Frankfurt 2022 Ev Tekstili fuarına katılan DSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Seylan, fuar ile ilgili yorumlarını meclis üyeleri ile paylaştılar. Tube & Wire Düsseldorf 2022 Uluslararası Kablo ve Tel Fuarı’na katılım sağlamış olan DSO Meclis Üyesi Sedat Erikoğlu ve Enis Emre Boz da fuar ile ilgili değerlendirmelerini meclis üyelerine aktardı.