Bayramlar kardeşliğin pekiştiği zamanlardır

Bayramlar kardeşliğin pekiştiği zamanlardır

Vali Ali Fuat Atik, Ramazan Bayramı sebebiyle yaptığı yazılı açıklamasında, bayramların kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı zamanlar olduğunu söyledi

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Ramazan Bayramı sebebiyle bir yazılı açıklama yaptı. Halkımızın bayramlarını kutlayan Vali Atik, açıklamasında şunları söyledi; “Derin bir manevi iklimi, huzur ve kardeşlik ortamını idrak ettiğimiz on bir ayın sultanı Ramazan-ı Şerif’i geride bırakırken güzellik ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, dargınlıkların sona erdiği, kardeşlik, dostluk, yardımlaşma ve dayanışmanın doruğa ulaştığı bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Bayramlar, barış, sevgi ve saygının toplumun her kesimine dalga dalga yayıldığı, herkesin birbirine hoşgörüyle bakarak dargınlık ve kırgınlığını unuttuğu, birlik-beraberlik duygularının yeniden güç kazandığı, sevincin, neşenin kalplerde buluşup yüzlere yansıdığı en önemli günlerdendir. Bu anlamda idrak edeceğimiz Ramazan Bayramı’nı fırsat bilerek nefsimizin bizi yönlendirmesine müsaade etmeden kırgınlıkları, dargınlıkları önce zihnimizden sonra davranışlarımızdan söküp atmalı, bizleri bir arada tutan değerleri yaşatmak, birlik ve beraberliğimizi korumak, huzur ve barış ortamını sürdürmek için birbirimizin bayram sevincine ortak olmalıyız.

Mutlu olmak kadar mutlu etmenin de önemli olduğu bu mübarek günlerde yoksul, kimsesiz, hasta ve yaşlı kim olursa olsun yardım etmeli, yetimlerin, gariplerin, güçsüz ve muhtaçların yüzünde bir nebze tebessüm oluşturmak için elimizden ne gelirse yapmalıyız. İnsanı insan yapan pek çok yüce duygunun tezahür ettiği bu kutsal günlerde, biz de Valilik olarak şehit ailelerimiz başta olmak üzere, büyüklerimizi ve gençlerimizi ziyaret ederek çocuğuyla, genciyle, yaşlısıyla tüm vatandaşlarımızla iç içe olmanın gayreti içinde olacağız. Bu süreçte bayram vesilesiyle eş dost ziyaretinde bulunacak, trafiğe çıkacak, şehir dışına gidecek vatandaşlarımızdan trafik kurallarına azami özen göstermelerini hassaten rica ediyor, bayram sevincimizin acılarla gölgelenmesine izin vermemelerini kendilerinden özellikle istirham ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı’nın manevi ikliminin herkesi kuşatmasını, milletimize, ülkemize ve tüm İslam alemine huzur, esenlik ve bereket getirmesini diliyor; başta Denizlili hemşehrilerim olmak üzere tüm İslam aleminin Ramazan Bayramı’nı kutlarken aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize de sağlıklı ömürler dileyerek sevgi ve selamlarımı sunuyorum.”