Başöğretmenin yolunda aydınlık günlere..!

Başöğretmenin yolunda aydınlık günlere..!

CHP Parti Okulu Eğitim koordinatörü Necdet Bardan, 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bardan mesajında “Başöğretmenin yolunda aydınlık günlere” dedi.

CHP Parti Okulu Eğitim koordinatörü Necdet Bardan’ın 24 Kasım öğretmenler günü sebebiyle yayınladığı mesaj şöyle; “Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün aydınlanmacı eğitim anlayışının ışığında, ülkemizin çağdaş geleceği için çocuklarımızı ve gençlerimizi büyük bir emek ve özveriyle yetiştiren öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Bugünden tezi yok, öğretmenlerimizin durumu iyileştirilmelidir. İvedilikle Öğretmenler Meslek Kanunu çıkartılmalıdır. Öğretmenlerin ek iş yapmadan geçinebilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, insan onuruna yakışır bir ücret verilmelidir. Öğretmenlere 3600 ek gösterge verilmelidir. Bu konuda verilen ve ret edilen yasa teklifi, yeniden gündeme alınarak Meclisteki tüm partilerin desteğiyle çıkartılmalıdır. Öğretmenlere 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde birer maaş ikramiye verilmelidir. Sözleşmeli ve ücretli öğretmen uygulamasına son verilmeli, tüm öğretmenler kadroya alınmalıdır.”

Bardan, öğretmenler günü kutlama mesajını Mustafa Kemal Atatürk’ün şu sözleri ile “Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir topluluk halinde yaşatır; ya da milleti esaret ve sefalete terk eder.” Diyerek bitirdi.