Basmacı: Yasa neden değişti?

Basmacı: Yasa neden değişti?

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, Madem birşey değişmeyecek niye yasayı değiştiriyorsunuz ifadeleri eleştirdi.

CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı, içişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Nikahı müftüler kıyacak ama şekil, yöntem, kanun, yer değişmeyecek" açıklamasını "Madem birşey değişmeyecek niye yasayı değiştiriyorsunuz" ifadeleri eleştirdi.

Müftülere nikah kıyma yetkisini içeren yasanın toplum vicdanını rahatlatmadığını bilakis daha derin yaralar açtığını anlatan Basmacı, yasanın AKP zihniyetinin açık bir göstergesi olduğunu kaydetti.

Cinsel istismarın son 10 yılda yüzde 700 arttığına dikkat çeken Basmacı, "Hiçkimse bu yasa tasarısının kadınların lehine olduğuna bizleri inandıramaz. Çocuk istismarına, çocuk yaşta evliliğe yasal zemin hazırlama gayretinden başka bir şey değildir. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Nikahı müftüler kıyacak ama şekil, yöntem, kanun, yer değişmeyecek diyor. Peki o zaman insana sormazlar mı mademki birşey değişmeyecek niye yasayı değiştiriyorsunuz? Bu yasanın amacı bellidir. Bu yasa hükümetin kadınlara bakış açısını bir kez daha ortaya koymuş, bizleri değersiz gördüklerinin açık bir resmidir. Şekil, yöntem, kanun, yer değişmeyecekse değişen ne olacak onu kamuoyu merak ediyor. Çocuk istismarcıları mı bu yasa ile kurtarılacak? Onların aileleri toplumdan dışlanmalarına ötekileştirilmelerine neden olacak bu davranışın hesabını kim ödeyecek? Cinsel istismarı, kadın cinayetlerini engelleyemeyen hükümet, asli işlerinin dışında üstüne vazife olmayan işlerle bir kesime şirin görünme gayretindedir" dedi